FOTOĞRAF MAKİNENİZİN DÜŞMANLARINI TANIYIN

FOTOĞRAF MAKİNENİZİN DÜŞMANLARINI TANIYIN

Fotoğraf makinenizin düşmanları kimlerdir ? Fotoğraf makinenizi neler zarar vermektedir ? Bu tür sorulara cevap bulabileceğiniz güzel bir içerik.

1. Yağlar

Başta kendi vücudunuzun salgıladığı yağlar olmak üzere güneş kremi, normal krem, sinek kovucu gibi gereçler kameranızın normalde ulaşılamayacağı kadar çok ara parçasına yağ ulaşmasına neden olmaktadır. Bu tür şeyler zamanla fotoğraf makinenizi yavaş yavaş öldürmeye başlayacaktır. Bu nedenle fotoğraf makinesi ile temas ederken her zaman ellerinizi kuru tutun.

2. Kum

Kumlar küçük bir saldırı timi gibidir. Ara parçaların içini doldurmaktan lensinizi çizik içinde bırakmaya kadar birçok zarara yol açarlar bu nedenle kum başlıca fotoğraf makinesi düşmanlarındandır. Gözle göremeseniz bile etkileri yıkıcı olabilir.

3. Tuz

Genelde kumun olduğu yerde tuzlu su ve onun buharı da bulunduğu için fotoğraf makinesini içeriden fetheden bir mekanizma gibi çalışmaktadır. İçeride parçaların eskimesine ve çürümesine neden olmaktadır. Bu nedenle tuzlu sulara yaklaşırken gerekli önlemleri aldığınızdan emin olmalısınız özellikle alt seviye fotoğraf makinelerinde.

4. Su

Tabi ki bilinen en büyük suçlu sudur. İster fotoğraf makinenizi suya düşürün ister arkadaşlarınız su fırlatsın sürekli bir tehlike fotoğraf makinenizi bekliyor olacak. Bu nedenle gerekli kurulama ekipmanları da her zaman yanınızda hemen kullanmaya hazır bir şekilde beklesinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir