DAHA İYİ AİLE FOTOĞRAFLARI NASIL ÇEKİLİR ?

DAHA İYİ AİLE FOTOĞRAFLARI NASIL ÇEKİLİR ?

Aile fotoğrafları nasıl çekilir ? Aile fotoğraf çekmek için ne yapılması gerekir ? Bu konuda yol gösterici bir yazı hazırladım.

1. İletişim

Aile ile önceden iletişime geçerek zaman ve mekan planlaması yapmalı gerekli olan konularda önceden bilgi almalı ve aileye gerekli olan bilgileri önceden son dakikaya bırakmadan ulaştırmalısınız. Bu sayede çoğu olumsuzluğu ortadan kaldırmış olursunuz.

2. Çocuklarla arkadaşlık kurmak

Ailelerin küçük çocukları ile birkaç küçük hediye yardımıyla hızlı bir arkadaşlık kurabilir ve işlerinizin daha yolunda gitmesini sağlayabilirsiniz.

3. Tek tip fotoğraf çekmeyin

Ailelerin çocukları ile geçirdiği hoş vakitleri çekmeye çalışın. En güzel yerlerden biri park alanlarıdır. Neşeli ve eğlenceli fotoğraflar çıkacaktır. Çok kalabalık olmayan yeşilliğin bol bulunduğu alanlar güzel bir tercih olacaktır.

4. Akıl vermek

Çoğu aile telefonlara alışık olsa da fotoğraf makinesine o kadar alışık değildir. Bu gibi durumlarda ailenin neler yapması gerektiğini onlara sakin bir şekilde anlatmalısınız. Fotoğraf makinesine ısınmalarını sağlamalısınız.

5. Rahat bir ortam

Ailelere çekimi gerçekleştirmek için rahat ve güvenli bir ortam tanımlayın. İşleri aceleye getirmeyin. Karşınızda çoğu zaman profesyonel bir model olmayacak davranışlarınızı değiştirmeyi öğrenin.

6. Kızgınlıkları yakalamak

Çocukların olduğu ortamlarda tartışma olmaması çok olası değildir bu nedenle doğaçlama yaparak kızgın bir aile ortamını da fotoğraflamaktan çekinmeyin ilerisi için harika fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir