Fujifilm X-PRO3 Aynasız Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Fujifilm X-PRO3 Aynasız Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Fujifilm, aynasız fotoğraf makinesi piyasasında kendi yerini korumaya ve ilerletmeye başladığından bu yana yeni çıkardığı fotoğraf makineleri ve eklediği özellikler ile gündem olmayı başardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle kullanıcılar için verdiği özellikleri damla damla değil avuç avuç vermesi çok takdir edilen ve konuşulan bir yanı haline gelmiş durumda. Bu konuşmalar devam ederken X-PRO serisine devam edeceğini ve geliştireceğini gösteren Fujifilm X-PRO3 Aynasız Fotoğraf Makinesi`ni tanıttı.

Kendine her kategoride yer açan bir firma olan Fujifilm X-PRO3 modeli ile hem üst segmente hem de orta seviye fotoğraf makinesi piyasasına göz kırpıyor gibi görünüyor. Daha önce çıkardığı X-T3 ve X-H1 modellerine oldukça yakın özellikler ile piyasaya çıkacak bir aynasız fotoğraf makinesi olacak. Bu nedenle kafalarda soru işaretleri bırakacak diye düşünüyorum. Tabi her özelliği birebir eklemediği için tabi tercih konusunda bazı keskin noktaları da bulunmuyor değil. Bakalım X-PRO3 bize özellikleri ile neler sunuyor.

Fujifilm X-PRO3 Öne Çıkan Özellikler

26.1MP
X-Trans BSI-CMOS 4 Sensör
X-Processor 4 İşlemci
Geliştirilmiş Netlik Hızı ve Takibi
11 Kare Seri Çekim (Mekanik Perde)
30 Kare Seri Çekim (Elektronik Perde)
3 Farklı Renk Seçeneği (Siyah / Dura Siyah / Dura Gümüş)
Duratect / Soğuk Plazma Kaplaması
Geliştirilmiş Optik / Elektronik Vizör
Yeni Classic Negative ve Eterna (film simülasyonları)
Krom Efekti Etkisi ile Genişletilmiş Renk Gradyasyonu
Makine Üzerinden Curve – Ton Eğrisi Ayarlama Seçeneği
Makine Üzerinden Clarity – Berraklık Ayarlama Seçeneği
Fokus Limitleme (hiperfokal)
Geliştirilmiş Çoklu Pozlama
Gizlenmiş, Hareket Edebilen (180°), 3’’ ve Dokunmatik LCD Ekran
Su ve Toz Korumaya Sahip Titanyum Gövde
DCI 4K / 30p / 200Mbps Video Kayıt
Çift SD Hafıza Kartı Girişi
497 gram (batarya ve hafıza kartı dahil)
WiFi + Bluetooth
Type C Çıkış ile Veri Aktarımı ve Üzerinde Şarj İmkanı

Türkiye Çıkış Fiyatı : 9,999 TL

Bu özellikleri gördüğüm zaman önceden bir üst seviye de olan ve şuanda X-PRO3 ile aynı seviyeye gelmiş olan X-T3 VE X-H1 aynasız fotoğraf makinelerinde gelecekte ne gibi özellikler olacağını kestirmek biraz daha kolaylaşmış durumda. Bu noktada tabi bazı eleştirileri de yerine getirmeliyim. Fujifilm çok uzun süredir tutamak konusuna oldukça az önem vermekte ve bu çıkarmış olduğu fotoğraf makinesinde verdiği önemsizliği rahat bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca pil kapasitesi daha ileri gitmeden piyasadaki en yüksek performanslı pillerden olsa da yine de şikayet edilen bir pil olduğu için pilin de geliştirilmesini beklerdim. Ayrıca görüntü sabitleme özelliğini çok az fotoğraf makinesine koyduğunu düşündüğümüz zaman gelecekte çıkardığı fotoğraf makineleri bazı beklenen özellikleri içerecek gibi görünüyor. Sanırım önümüzdeki sene X-PRO3 üst segmentte yer alan yerini orta segmente bırakacak.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir