Neden Gün Batımı yerine Gün Doğumu Fotoğrafları Çekmeliyiz ?

Neden Gün Batımı yerine Gün Doğumu Fotoğrafları Çekmeliyiz ?

Gün doğumu fotoğrafları nasıl çekilir ? Gün batımında fotoğraf çekmek mantıklı mı ? Gün batımı ve gün doğumu fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Kalabalık az

Akşam saatlerinde o harika gün batımı izlemek için sizinle aynı noktada olabilecek insan sayısı oldukça fazla ve genelde güzel alanları işgal ettikleri için sizin o harika manzara kurgunuzu bozma konusunda üstlerine yok. Sabahın erken saatlerinde siz ve doğa baş başa kalırsınız. Rahatsızlık seviyesi oldukça düşüktür.

2. Puslanma azdır

Özellikle tüm gün çok yoğun bir yoğuşmadan kaynaklı olarak uzaklara doğru ciddi bir puslanma olur ve fotoğraflarda çok kötü bir etkiye neden olmaktadır. Genelde polarize filtre kullanılarak giderilse de havanın netliği ciddi anlamda kaybolmaktadır. Ancak sabahları hava çok daha net ve görülebilir bir şekildedir. Buda manzaraların görülebilirliğini çok etkiler.

3. Canlandırır

İşin içinde fotoğraf olsa bile temiz hava almak ve güzel manzara arasında kaldığımda ikisini aynı anda bulabileceğim yer genelde sabah gün doğumudur. Çok yenileyici ve tazelenme hissi kazandırır. Akşamları harika manzaralar görsem de o tazeliği alamadığımı söylemeliyim.

4. Gün doğumu ışığı daha iyi tutar

Güneşin doğuş batış noktalarındaki kalınlıklar aynı olmadığı için atmosfere giren akşam ışıkları ile sabah ışıkları tamamen birbirinden farklıdırlar. Sabahları yakalanan ışıklar daha hoş ve algılanabilir bir görüntü ortaya çıkarmaktadırlar. Özellikle bir yerdeki yansımalarını çekmeye kalkarsanız aradaki farkı ciddi anlamda anlayacaksınız. Çünkü çok farklı bir ışık düşme şekilleri bulunur.

5. Sis yakalama şansı yükselir

Sabahları sis hava koşullarından dolayı daha fazla oluştuğundan dolayı harika bir sis denizine karşı çekim yapmak çok daha güzel görüntüler yakalamak için yardımcı olacaktır. Bu sayede daha fazla manzara olanağı yakalamış olacaksınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir