Ucuza Kaçmaktan Çekinmeniz Gereken Fotoğrafçılık Ürünleri

Ucuza Kaçmaktan Çekinmeniz Gereken Fotoğrafçılık Ürünleri

Ucuz fotoğrafçılık ürünlerini neden tercih etmemelisiniz ? Doğru fotoğrafçılık malzemeleri nelerdir ? Fotoğrafçılık ve ekipman seçimi üzerine bir yazı.

1. Hafıza kartları

Fotoğrafçılığın kalbidir denebilir. Piyasa çok fazla çeşit olması ve bu çeşitler arasında seçim yaparken değersiz gözüyle bakılması bu nedenle en ucuzu olanı seçelim denmesi çoğu zaman üzücü sonuçlar doğurmaktadır. Ancak kalbinizin sizi ne zaman üzeceğini bilemezsiniz fakat iyi bir hafıza kartı sahibi olmak uzun vadede her zaman fayda getirecektir. Ucuza kaçamazsınız.

2. Batarya tercihi

Çoğu zaman Çin gibi ülkelerde yedek piller uygun fiyata bulunabiliyor. Tabi ki orijinal piller ile karşılaşıldığında insanlar hemen ucuz olana yöneliyorlar. Fotoğraf makinelerine zarar verip vermeyeceğini düşünmeden. Kusura bakmayın ama yan sanayi olan hiçbir pili fotoğraf makinemin içine koymayı bırakın yanına bile yaklaştırmam. Keyfi fotoğraf makinesi alacak kadar zengin değilim malesef.

3. Lens tercihi

Fotoğraf makinesinden önce yapmanız gereken tercih lens olmalıdır. Teknolojik ilerlemeler fotoğraf makinelerini etkiliyor olsa da kaliteli ve güçlü bir lens çok uzun süreler hayatınızın değişilmez bir parçası oluyor.

4. Monitör

Birçoğumuz bize gelen basit monitörler ile çalışmaya alışkınız. Ancak zamanı geldiğinde yeni bir monitöre geçiş yaparken gerçekten doğru renkleri isteyip istemediğinizi kendinize sorun. Çünkü ucuz monitörler malesef size uzun vadede tutarsız işler getirecektir. Doğru renklerin ne olduğunu unutacaksınız.

5. Filtre seçimi

Filtreler çoğu zaman en ucuza kaçılan yan malzemelerdir. Ancak profesyonel olan hiç kimse ucuz filtre kullanmaz. Bu nedenle yatırım yaparken önce ucuz alıp günü kurtarayım derdine düşmez. En kaliteli olanı alır ve onunla arkasına bakmadan çalışmayı öğrenir. Filtreye gerçekten ihtiyacınız olduğu zaman bu yazıyı hatırlarsınız.

6. Tripod

Tripodlar yan sanayi ürünleri olarak piyasada çok kolay ulaşılabilir ürünlerdir. Ancak kaliteli tripodlar malesef ciddi anlamda pahalıdırlar. Eğer işinizin değeri düşükse günü kurtarmak için çekim yapıyorsanız ucuz bir tripod sizi götürür ancak uzun vadede yeni bir tripod almanız neredeyse garanti olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir