Aynasız Fotoğraf Makinesi Tercih Etmemek İçin 5 Neden

Aynasız Fotoğraf Makinesi Tercih Etmemek İçin 5 Neden

Aynasız fotoğraf makinesi satın alınır mı ? Aynasız fotoğraf makinesine para vermeye değer mi ? Aynasız fotoğraf makinesi üzerine bir yazı.

Aynasız makineler hayatımızı girdikçe çoğu soru işareti ve ister istemez bir çok rekabet unsuru doğurdu. Bunları belirli nedenler ile düzgün bir şekilde açıklamak daha önemli bir hal aldı.

1. Lens hala kral

Bir fotoğraf makinesi ve fotoğrafçıyı yaratan unsur düşünüldüğü gibi gövde değil lenstir. Bu nedenle odaklanılması gereken en kaliteli lensler olmalıdır. Aynalı ve aynasız soruları değil.

2. Aynalı fotoğraf makineleri hala yeni

Teknolojik değişimler ile birlikte aslında popüler kültür gözünde çok eski gibi görünen DSLR kameralar aslında çok eski bir tarihe sahip değiller filmli makinelerden hala daha yeni geçiş yapanlar mevcut. Henüz yaşlanmadılar.

3. Tam kare fotoğraf makineleri

Çoğu platformlarda aynasız fotoğraf makineleri kompakt ve hafif oldukları vurgulanıyor olsalar da gerçek anlamda bir kıyaslama yapıldığında odak noktasının yanlış yöne çekildiği ve ağırlığı etkileyen unsurun lens olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu sensör ile birlikte ağırlık dahada artmakta ve ciddi farklar ortadan kalkmaktadır.

4. Lens sorunu

Çoğu aynasız fotoğraf makinesi için lens problemi bulunmaktadır. Duyurulan lensler hala daha fotoğraf makinelerinden sonra geliyorlar ve ciddi anlamda fiyat farkları ortaya koymaktalar. Çoğu dönüştürücü piyasada olmasına karşın hem yüksek verimlilik hem de düşük fiyat malesef sağlayamıyorlar.

5. Marka algısı

Çoğu fotoğraf firması malesef dayanamadı ve en sonunda aynasız kanadına giriş yaptılar ancak aynasız demek çoğu tuşların ve pratik özelliklerin ya ortadan kalkması yada gizlenmesi anlamına gelmekteler ve bu noktada marka algı ile birlikte insanlar tercih yapmaya ve çoğu durumda yetersiz veya henüz gelişmemiş kameralar ile karşılaşmaktadırlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir