İkinci El Fotoğraf Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Fotoğraf Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el fotoğraf makinesi alınır mı ? İkinci el fotoğraf makinesi nasıl seçilir ? İkinci el fotoğraf makinesi alma üzerine bir yazı.

İkinci el fotoğraf makinesi her ne kadar tercih etmesekte çok şükür fotoğraf makinesini heveslenip alıp daha sonrasında çekmecesinden çıkarmayan fotoğraf aşıkları olduğu için çoğu zaman az kullanılmış fotoğraf makinesi bulmak kolay oluyor. Peki Hangi konulara dikkat etmeliyiz ?

1. Önüne gelen fotoğraf makinesine bakma

İkinci el fotoğraf makinesi almaya karar verdiğinde tabi ki önünde çok fazla seçenek olacaktır. Bu yüzden bu denizde boğulmamak için kendi ihtiyaçlarını önceden belirlemelisin. Kafanda tek bir makine oluşana kadar satın alma kararını verme. İkinci el fotoğraf makinesi alırken hala piyasada 0 olarak satılan fotoğraf makinelerine bakmakla başlamalısın. Çünkü o fotoğraf makinelerinin kullanılmamış olanlarını deneme şansı elde edersin iş burada başlıyor işte.

2. Temizlik

Fotoğraf makinesine karar verdikten sonra üreticilerin paylaştığı resimleri bul ve satın almak istediğim fotoğraf makinesini onlarla karşılaştır. Farklılıklar görüyorsan bu aramalarını yeni bir fotoğraf makinesine doğru çevir.

3. Tuşlar

Fotoğraf makinesindeki her tuşun yerinde ve sallanmadığından emin olmalısın. Çok fazla oynayan tuşlar ne kadar kullanıldığı hakkında fikir verecektir.

4. Shutter sayısı

Günümüzde artık bu terim çok kullanılmamaya başladı çünkü shutter sayısı önemini kaybetmeye başladı en azından az kullanılmış makineler için tabiki shutter sayısı 500.000 üzerindeyse o fotoğraf makinesine bakma ama 10k 40k gibi değerlerde olanlarında çok kötü bir yanı yok zaten bu perde değişimleride çok ucuza gerçekleştirilebiliyor.

5. Lens

Lens ile birlikte alacaksan fotoğraf makinesi kadar lenside incelemelisin çünkü makineden daha fazla darbe almaktadırlar ve dış ortamla daha fazla çarpışmaktadırlar. Çizikler vs. olmadığından emin olmalısın. Birkaç fotoğraf çekmek en iyisidir. Çizik olup olmadığına iyice emin olmadan sakın tercih etme.

6. Diğer özellikleri göz ardı etme

Bunlar neler pil ömrü, lens kapağı, kamera kapağı, ek temizleme bezi, çanta, filtre veya başka sunulan parçalar. Bu tarz ürünler fotoğraf makinesinin yanında verildiğinde önemsiz gibi dururlar ancak bu ürünlerin yenilerini almaya kalktığınızda özellikle orjinal parçaları çok pahalıdır ve sizin için gereksiz bir yük anlamına gelmektedir. Ayrıca eski sahibinin sorumluluğunu ve bakım oranınıda gösterir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi