Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanlar Fotoğraf Makinesi Bakımını Nasıl Yapmalı ?

Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanlar Fotoğraf Makinesi Bakımını Nasıl Yapmalı ?

Fotoğraf makinesi bakımı nasıl yapılır ? Fotoğraf makinesi nasıl temizlenmelidir ? Fotoğraf makinesi bakımı üzerine bir yazı.

1. Doğa şartlarından korumak

Her ne kadar kameranız doğa şartlarına dayanıklı gibi görünsede üreticiler bile buna tam olarak garanti veremiyorlar. Bu nedenle aldığınız ürünün özelliklerini iyi bilmeli ve fotoğraf makinesinin en büyük düşmanı olan su ve tozdan uzak tutmalısınız. Yeni bir kamera bile olsa fabrika hatasından dolayı çöp olma ihtimali her zaman vardır. Belki değiştirebilirsiniz ama bu ya en önemli bir anınızda başınıza gelirse ne yapacaksınız.

2. Sensörü korumak

Sensör bir kameranın en önemli bölümüdür ancak çoğu kişide gördüğüm bir şey malesef ne kadar bilgi sahibi olduğuna bakmadan sensörünü sürekli olarak açık bırakması ve ne kadar toz ve kir varsa sensöre toplanmasıdır. Böyle bir duruma asla izin vermemelisiniz çok dikkatli bir şekilde korumalısınız.

3. Doğru çantayı seçmek

Fotoğraf makineniz ile çok sık seyahat ediyorsanız bu başınıza gelebilecek kötü ihtimalleri arttırmanın en büyük sebeplerinden biridir. Bu nedenle taşıma konusunda ucuza kaçmamalısınız. Kaliteli bir çantaya doğru yatırım yaparsanız çok kıymetli kameranızı ve ekipmanlarınızı korumuş olursunuz.

4. Doğru ekipman seçme

Fotoğraf makinesine verdiğiniz özeni seçtiğiniz tripod, temizlik malzemeleri gibi ekipmanlarada vermelisiniz. Çünkü satın aldığınız ürünler ne kadar iyiyse o kadar güvende bir fotoğraf makinesi elde edeceksiniz.

5. Evde bakım

Fotoğraf makinelerinin gördüğüm kadarıyla çoğu kişi dışarıda sergilemeyi tercih ediyorlar. Bu durumda zamanla üzerlerinde toz toplanmasına ve bazende hiç ayrılmamasına neden oluyor. Böyle yaptığınız zaman sürekli olarak fotoğraf makinenizin ömründen yediğinizin farkında olmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi