Uzun Pozlama Yapmak için Gerekli Ekipmanlar

Uzun Pozlama Yapmak için Gerekli Ekipmanlar

Uzun pozlama nasıl yapılır ? Uzun pozlama yapmak için gerekli ekipmanlar nelerdir ? Uzun pozlama yapma üzerine bir yazı.

1. Kamera

Öncelikle sensörü kaliteli olan bir fotoğraf makinesine sahip olmalısınız yoksa özellikle gece çektiğiniz fotoğraflarda kumlanma çok fazla olacağı için fotoğraflarınız kullanılmaz hale gelecektir. İyi bir fotoğraf makinesi şart.

2. Lens

Lens en önemli unsurlardan biridir diyafram değerleri 2.8 ve 2.0 olan lensler fazlasıyla işinizi görecektir. Ayrıca zoom lens kullanmazsanız daha iyi olur çünkü zoom lenslerde söylediğim değerleri yakalamak aşırı maliyetlidir.

3. Filtre

Eğer gece fotoğraf çekmeyecekseniz kesinlikle bir ND filtreye ihtiyacınız var. Diğer türlü ışık patlamadan uzun pozlama yapmanız malesef mümkün değildir. Alabiliyorsanız en kaliteli olanını almanız tavsiyemdir ama bu işe yeni başladıysanız ve deneme yapma niyetiniz varsa en düşük fiyatlı filtreyi alabilirsiniz.

4. Tripod

Kaliteli bir tripod edinmelisiniz. Çünkü uzun pozlamanın düşmanı sarsıntıdır. Ancak kaliteli bir tripodunuz yoksa bile tripodunuza ağırlık ekleyerek daha stabil olmasını sağlayabilirsiniz. Tripodsuz sakın çekmeyin.

5. Mobil uygulama

Doğru pozlama sürelerini fotoğraf makineniz verebilir ancak işleri daha hızlı yapmak istiyorsanız ve pozlamanıza engel olacak güneş yada ay hangi konumda karşınıza çıkacak bunu öğrenmek için bir mobil uygulama kullanmalısınız

6. Fotoğraf düzenleme

Güzel fotoğraflar artık sadece çek paylaş ile olmuyor malesef. Fotoğraf düzenleme konusunda online olarak alacağınız derslerle birlikte düzenleme yeteneklerinizi geliştirip harika görselleri internet alemine katabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi