Gece Manzara Fotoğrafçılığında Bu Engellerden Nasıl Kaçınırsınız ?

Gece Manzara Fotoğrafçılığında Bu Engellerden Nasıl Kaçınırsınız ?

Gece manzara fotoğrafı nasıl çekilir ? Gece fotoğraf çekmek için ne yapmak gerekir ? Gece manzara fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Ay

Güneşten sonra en büyük doğal ışık kaynağı olduğunu düşünürsek fotoğraflarınızı mahvetme konusunda en büyük etken kendisi olacaktır. Bu nedenle plan yapıyorsanız kesinlikle ay takvimini elinizde bulundurun ve ne zaman nerede olduğunu iyi inceleyin.

2. Işık kirliliği

Işık kirliliği özellikle şehre yakın çekimlerde çok ciddi bir sorundur ve yıldızların net çıkmamasına ve görüntü kalitesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle bazı servisler yardımıyla bu ışık kirliliğinin nerelerde daha yoğun olduğunu inceleyebilir ve çekimlerinizi ışıklardan uzak bir yerde planlayabilirsiniz. Issız bir noktaya gideceğinizi aklınızda bulundurmayı unutmayın.

3. Yıldız hareketlerini öğrenmek

Yıldızlar dünyanın dönüşü ile birlikte hareket etmeseler bile görüş açınızdan çıktıkları için çok uzun süre pozlama yapmak yıldızların kaymasına ve uzun çizgiler haline gelmesine neden olacaktır. Bu nedenle yıldız çekimlerinde uzun süre pozlayabilmek için geniş açılı lensler tercih edilmektedir. Formül ise 14mm lens ile 500/14(odak uzaklığı) = 35 sn olarak hesaplayabilirsiniz eğer crop sensörünüz varsa 500/(14×1.5)= 24sn olacaktır.

4. Konu eksikliği

Eğer tek başına yıldızları çekmek gibi bir niyetiniz varsa birkaç defa çekmek işe yarar ancak çok fazla çekmek sürekli aynı olduğu izlenimi verecek ve ilgi uyandırmayacaktır. Bu nedenle yıldız çekimlerinde bir konu belirlemeli ve bu konuyu fotoğrafa dahil ederek çekim yapmalısınız.

5. Hava koşullarına dikkat etmemek

Yıldız çekimlerinde en büyük problemlerden biri bulutlardır. Bazen yıldızlarla güzel görüntüler oluştursalar bile temiz bir gökyüzü en ideal olanıdır ve görüntü kaliteniz daha iyi olacaktır.

6. Uygulama kullanmak

Fotoğraf makineleri ile birlikte kullanılması için geliştirilmiş çok sayıda uygulama var özellikle yıldız ve ay takvimi olanları kontrol ederek harika görüntüler yakalayabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir