Lensinizin Buğulanmasını Nasıl Önlersiniz ?

Lensinizin Buğulanmasını Nasıl Önlersiniz ?

Lensler neden buğu yapar ? Lens buğulanmasına karşı nasıl önlem almalısınız ? Lens buğulanması üzerine bir yazı.

Eğer soğuk havalarda fotoğrafçılık yapmak üzere dışarıya çıktıysanız ilk fark edeceğiniz şeylerden biri o güzel lensinizin bir anda araba camları gibi buğu yaptığı ve görüntülerin içine ettiği olacaktır. Düzeltip çekime hazır hale getirmek bir eziyet halini almaya başlamaktadır. Tabi bazı küçük ipuçları ile bunların önüne geçebilmek mümkündür.

1. Fotoğraf makinesi çantanızı dışarı bırakmak

Eğer yapabiliyorsanız çekime başlamadan önce fotoğraf makinenizin çantasını dışarıda bırakın. Doğrudan fotoğraf makinenizi değil. Bu sayede fotoğraf makineniz dış ısıya yavaş yavaş alışacak ve buğulanma sorunu yaşanmayacaktır.

2. Fotoğraf makinenizin çantasını cam kenarına koyun

Eğer fotoğraf makinenizi dışarı bırakma şansınız yoksa camı açın ve üstte bahsettiğim gibi kameranızı çantasının içinde cam kenarına koyup yavaş yavaş hava sıcaklığına alışmasını bekleyin.

3. Araç içerisinde tutmak

Araç ile ulaşım sağlarken kameranızı yanınızda değil daha çok bagajda tutmak kameranızın hava koşullarına alışması ve siz yolculuk ederken kameranızın hazır hale gelmesini sağlayacaktır. Bu sayede daha az vakit kaybetmiş olacaksınız.

4. Kilitli torbaya koymak

Fotoğraf makinenize gelen ısıyı azaltmayacak ancak nemin doğrudan fotoğraf makinenize temas etmesini ve hızlı bir şekilde buğu oluşmasını engelleyecektir. Kilitli torbaların çift kilitli olmasına dikkat ederseniz havayı da kolayca dışarıda tutacaklardır.

5. Lens kapağı ve filtreyi kameranızdan çıkarın

Filtre ve kapaklar lensinizin önünün buğu ile uyum içerisinde olmasını engelleyecek ve yaptığınız tüm çabalar başarısız olacaktır. Bu nedenle doğrudan hava ile temas etmesini sağlamalısınız. Ayrıca filtrelerinizi de aynı şekilde hava şartlarına alıştırırsanız sürprizleri engellemiş olursunuz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir