Telefonlar Neden Fotoğraf Makineleri Kadar İyi Değil ?

Telefonlar Neden Fotoğraf Makineleri Kadar İyi Değil ?

Telefonlar fotoğraf makineleri kadar iyi olabilir mi ? Telefon fotoğrafçılığı nasıl gelişecek ? Telefonlar ve fotoğraf makineleri arasındaki rekabet üzerine bir yazı.

Bu sanırım akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla başlayan çok ateşli bir soru. Çoğu kişinin buna net bir cevabı olsa da popüler bir soruyu irdelememek blog yazmaya uygun olmazdı birkaç madde ile bu soruyu biraz açalım ve nedenlerine inelim.

1. Özelleştirilebilirlik

Telefonlarda mümkün olan en az tuş sayısına ulaşılmak istense de cesur adımlarla önemli tuşlar ortadan kaldırılsa da fotoğrafçılıkta kişisel ayarlar ön plandadır ve istenildiğinde en hızlı şekilde ulaşılmalıdır. İster soğuk havada ister ıslak ellerle tuşlara dokunulduğunda istediğiniz sonuçları alabiliyor olmak zorundasınız. Bu size fotoğrafa màl olabilir. Telefondaki pro mod bunu kesinlikle çözemez.

2. Lens seçenekleri

Lens tabi ki olmazsa olmaz ve fotoğrafların arkasındaki en önemli unsurdur. Telefonlarda kullanılan lensler üreticilerin şişirmeleri ile birlikte çok güçlü gibi sunulmasına karşın malesef daha yaklaşabilecek seviyede bile değiller.

3. Sensör boyutu

En düşük fotoğraf makinesi bile piyasadaki fotoğraf makinelerinden daha yüksek bir sensöre sahipler ve bu oyunun kuralları değiştiren bir unsur. İşin içine fizik girdiği zaman malesef teknoloji aciz kalıyor ve yazılım ile işi halletme konusunda başarılı olabildiğini iddia ediyor ancak gerçekten o kadar iyi olmadıkları kullanıcıların eline geçtiği zaman ortaya çıkıyor.

4. Fizik kanunları

Telefonların önlerindeki en büyük fizik kanunlarıdır. Yazılım ile çevresinden dolaşabilirsiniz ancak bir lensi veya sensörü boyutu koruyarak geliştirebilmek mümkün değildir bu nedenle telefonlar uzun bir süre fotoğraf makinelerine uzaktan bakmaya devam edecekler.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir