İşini Bırakıp Fotoğrafçı Olmaya Karar Vermeni Sağlayacak 5 Madde

İşini Bırakıp Fotoğrafçı Olmaya Karar Vermeni Sağlayacak 5 Madde

Fotoğrafçılığa nasıl başlanır ? Fotoğrafçı nasıl olunur ? İşini bırakıp fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı

1. Risk

Her noktada olduğu gibi fotoğrafçılıkta bir risk barındırır. Bu nedenle gerekli risk hesaplamalarını detaylı bir şekilde yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu riskler karşınıza çıktığı zaman hem zihinsel hem de fiziksel olarak karşı durabilmelisiniz.

2. Kaynak değerlendirmesi

Fotoğrafçılığa başlarken önceden kaynaklarınızı iyi değerlendirmelisiniz. Gerektiği zaman kime gideceğinizi yada istediğiniz şeylere ulaşma konusunda nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmeniz gerekir. Bunlara gerekli zamanı harcamazsanız sorunla karşılaştığınızda size çok vakit kaybettirir ve daha işin başındayken başarısız olmanıza sebep olur.

3. İş planı

Zaman boyunca sürekli olarak yapmanız gereken bir iş planınız olmalıdır. Eğer iş planı yapmadıysanız rastgele ilerlemek ciddi anlamda işleri yoluna koymada zorluk çıkaracaktır. Kontrol sizden çıkacak ve siz daha farkına varmadan elinizdekini avucunuzdakini tüketmiş olacaksınız.

4. Yeteneklerinizi geliştirmek

Normal bir işte çalışırken aynı zamanda yeteneklerinizi geliştirmeyi bitirmiş olmalı ve sınırlarınız neler, daha neleri öğrenmeniz gerek bunları halletmiş olmalısınız. Eğer işi bırakıp fotoğrafçılığa geçtiğinizde yapmaya başlarsanız aylarca işlerin aksamasına neden olacak bir süreci hesaplamamış olursunuz.

5. Kendinizi kanıtlama ve iş ağı oluşturma

Elbetteki ilk defa bu işe giriyorsanız yada üniversiteden geçtiyseniz kendinizi gösterme yada iş ağı oluşturmada zorluk çekebilirsiniz ancak mevcut işinizi bırakmadan önce yapmanız gereken en önemli şey bir ağ oluşturmak ve irtibatınızı kaybetmemektir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir