Fotoğraf Portföyü Oluştururken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Fotoğraf portföyü nasıl oluşturulur ? Fotoğrafçı portföyü nasıl olmalıdır ? Portföy oluşturma üzerine bir yazı.
Yapılmaması gerekenler
1. Başkalarının portföyünü kullanmak
Gördüğüm en saçma seçenek olsa da çoğu kişi bunu tercih ediyor ve hiç tecrübe etmediği başkalarının fotoğraflarını kendi portföyüne koymak gibi bir hata yapıyor bu çok saçma.
2. Atölye çalışmaları
Atölyeler genel olarak işi öğretme ve terimleri tanıtma üzerine kurulu olduğu için fotoğrafçılar bunları bir iş gibi gösterme eğilimindeler ancak. İşi bilen biri için bu sadece deklanşöre basmak demek oluyor. Diğer hiçbir şeyi siz yapmıyorsunuz.
3. Tekrar etmek
Zaten göstermek için sınırlı bir alanınız var en sık yapılan hata özellikle aynı kişiyi tekrar tekrar paylaşmak. Farklı bir kıyafet veya konu olsa anlarım ama aynısını neden defalarca paylaşıyorsunuz. Sadece portföyünüzü gören kişiyi vaktini boşa harcıyor hissini verirsiniz.
Yapılması gerekenler
1. Gereksiz fotoğraf kullanmayın
Kullanıcılar yüzlerce fotoğraf arasında tercih yapmıyorlar. Olabildiğince az fotoğraf göstermeli ve bunlarla müşterilerinizi yakalamaya çalışmalısınız. Diğer türlü sadece boşa vakit kaybı yaratırsınız. 15-20 fotoğraf ideal bir portföy oluşturacaktır. Eğer gerekirse bir toplantı sırasında daha detaylı bir portföy sunmalısınız.
2. Uzmanlığınızı vurgulayın
Çok farklı türlerde çekimler gerçekleştirebiliyor olabilirsiniz. Ancak bu genelde müşterileri vay be dedirtmek yerine kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Bu nedenle uzman olduğunuz bir konu veya konular üzerine yoğunlaşmalısınız detayları başka zaman göstermelisiniz.
3. Güncellemek
Portföyün anahtar noktalarından biri sürekli güncel tutmaktır. Bu sayede arada sırada sizin portföyünüze rastlayan biri yine mi aynı algısından kurtulmuş olur. Ayrıca internet ortamında SEO açısından çok yararlıdır.
Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi