Prime Lensler Zoom Lenslerden Neden Daha İyidir ?

Prime Lensler Zoom Lenslerden Neden Daha İyidir ?

Prime lensler neden daha iyidir ? Zoom lenslerin özellikleri nelerdir ? Prime lens ve zoom lens arasındaki fark üzerine bir yazı.

1. Optik performans

Prime lenslerin içerdiği optik eleman sayısı ile zoom lenslerin optik eleman sayısı eşit değildir. Zoom lensler daha fazla optik eleman içermektedir ve bu ışığın içeriye daha fazla girmesi ve görüntü kalitesinde daha fazla kayıp olması anlamına gelmektedir.

2. Ağırlık ve hacim

Zoom lensler içerdikleri ekstra özellikle nedeniyle prime lenslerden çok daha ağır ve daha fazla yer kaplamaktadırlar. Buda taşınabilirlik ve saklanmasını oldukça zorlaştırmaktadır.

3. Fiyat

Zoom lensler içerdikleri çok fazla özellikten dolayı aynı özellikteki bir prime lensten çok daha pahalı olmaktadırlar. Bu nedenle çoğu satın alma kararını etkileyen fiyat prime lensleri daha kullanılabilir kılmıştır.

4. Işık performansı

Özellikle fiyat konusunda daha düşük oldukları için düşük ışık koşullarında diyafram açıklıkları çok daha fazla olan lensler tercih ederek bazı problemlerin üstesinden gelmede prime lensler daha başarılıdırlar.

5. Keskinlik

Zoom lenslerin çok fazla optik katman içermesinden dolayı lenslerdeki keskinlik prime lenslerdeki kadar malesef iyi olamıyor. İyi olan lenslerde o kadar yüksek fiyata sahip ki bazıları bir ülkede sadece 1 tane o zoom lensten satılmasına neden oluyor.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir