Profesyonel Fotoğrafçı Olarak Kabul Etmeniz Gereken Gerçekler

Profesyonel Fotoğrafçı Olarak Kabul Etmeniz Gereken Gerçekler

Profesyonel fotoğrafçılık nedir ? Nasıl profesyonel fotoğrafçı olunur ? Profesyonel fotoğrafçılık üzerine bir yazı.

1. Zengin olmayacaksınız

Ama bir hobiyi harika bir işe çevirecek ve tutkunuzu yaşayacaksınız. Devasa firmalar ile çalışma fırsatınız olmazsa muhtemelen hiç zengin olmayacak ancak stresle birlikte mutlu olmayı öğreneceksiniz.

2. Fotoğraftan daha çok başka şeylere zaman harcayacaksın

Fotoğraf çekmek zamanının muhtemelen en az alan kısmı olacak. Pazarlama, reklam, iletişim gibi alanlar fotoğrafçılıktan daha fazla zamanını alacaklar.

3. Maliyetleriniz artacak

Profesyonel fotoğrafçılık sadece para alarak iş yapmak olmayacak artık ödemeniz gereken vergiler, katlanmanız gereken vergiler, ofis gibi hesapta olmayan maliyetler sizi karşılayacak ve ödemekten kaçmak gibi bir seçeneğiniz olmayacak.

4. Çok fazla iletişim kurmanız gerekecek

Normalde insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanmıyorsanız üzgünüm sizin için doğru yer fotoğrafçılık olmayabilir yada hobi olarak devam edebilirsiniz. Ancak profesyonel olmak istiyorsanız çok fazla iletişim kurmalı ve harika bir ağ geliştirmelisiniz.

5. İş yönetimini öğrenmelisin

Bir fotoğrafçı olarak profesyonel olmak istediğinde öğrenmen gereken ilk şeylerden biri bir iş yönetim süreci olacak. İşlerin nasıl yürütüleceği konusunda çok fazla sorumluluk sahibi olacaksın ve bunlardan kaçma şansın malesef bulunmuyor.

6. Sosyal medyanın kölesi olacaksın

Sosyal medyanın ele geçirmediği bir alan olmadığı için artık müşterilerin için değil sosyal medya için bir çalışan olacaksın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir