Fotoğrafçılığı Bırakman Gerektiğini Ne Zaman Anlarsın ?

Fotoğrafçılığı Bırakman Gerektiğini Ne Zaman Anlarsın ?

Fotoğrafçılık ne zaman bırakılır ? Fotoğrafçı olmaktan nasıl vazgeçersin ? Fotoğrafçılığı bırakmak üzerine bir yazı.

1. Rekabet

Özellikle bulunduğunuz noktada çok fazla rekabet varsa ve sizde bu işe yeni giriyorsanız yada işin içinden çıkmakta zorlanıyorsanız belkide bırakma yada en azından ara verme zamanınız gelmiştir.

2. Konum

Büyük şehirde olmak her zaman avantaj olmuştur ve bunun ekmeğini tadan çok fazla fotoğrafçı var ancak sen büyük şehirde değilsen belkide tarzını değiştirmeli yada bırakmak gerekiyor olabilir. Yada tutkunu bırakmadan şehrini değiştirmelisin.

3. Ekonomik sorunlar

Çoğumuzun bir şeyleri bırakmasındaki en büyük sorun ekonomik engellerdir. Belirli bir süre için farklı bir işte çalışmayı ve gerekli sağlamlığı kazandığında geri dönmeyi düşünebilirsin.

4. Sanatın ölmesi

Çoğu fotoğrafçı malesef sanatlarının değersiz hale gelmesinden ve değişen isteklere ayak uyduramamasından fotoğrafçılığı sonlandırmayı tercih ediyorlar.

5. Ekipman maliyetleri

Ekonomik sorunlar ile birlikte ekipmanların pahalı hale gelmesi ve bunun sonucunda piyasa taleplerine karşılık verememek.

6. Geciken ödemeler

Kulağa kötü gelse de ciddi bir sorun malesef geç gelen ödemeler ve bu ödemelerin geldiğinde sizi kurtarmaya yetmiyor olması.

7. Zorlu müşteriler

Zorlu müşteriler en fazla zihinsel olarak fotoğrafçıları yıpratmaktalar ve bu konuda malesef yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.

8. Trendleri takip edememek

Çok hızlı değişen bu dünyada talepler o kadar hızlı değişiyor ki hem maddi hem de zihinsel olarak bu talepleri karşılamak malesef mümkün olmuyor.

9. Analiz etmemek

Kendi yönetim araçlarını ve iş süreçlerini doğru analiz edememek ve bir sonraki adımını planlarken doğru adımları atamamak.

10. İş yönetimi

Fotoğrafçılık aynı zamanda kendini iyi pazarlama olduğu için bu konuda kendini eğer insanlara başarılı olarak tanıtamıyorsan destek almaktan çekinme yoksa sonun geliyor demektir.

11. İş fırsatlarını görmezden gelmek

Çevrenizde olan çok fazla iş fırsatı ortaya çıkabilir ve bunlar fotoğrafçılıktan daha fazla gelir getiriyor olabilir bunları yönelmeyi düşünmeniz daha yararınıza olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir