Fotoğrafçılıkta Yetenek mi Yoksa İletişim mi Önemlidir ?

Fotoğrafçılıkta Yetenek mi Yoksa İletişim mi Önemlidir ?

Fotoğrafçıların yetenekli olması gerekir mi ? Fotoğrafçıların iyi iletişim kurması gerekir mi ? Fotoğrafçılıkta yetenek ve iletişim üzerine bir yazı.

1. Yetenek

Yetenek aslında doğuştan geldiğine inanılsa da aslında sonradan geliştirilen ve düzenli olarak geliştirilmeye devam eden bir olgudur. Tabi ki bu noktada yetenekli doğan insanlar mutlaka vardır ama eğer bu yeteneği geliştirmiyorsa yok olacak, unutulup gidecektir. Aslında temelde yetenek bir işi ne kadar iyi yaptığınızla alakalı bir durumdur

2. İletişim

İletişim aslında ne kadar çok kişiyi tanıdığınızla alakalı bir durum değildir. Bu sizi ve yeteneklerinizi ne kadar iyi geliştirmenizi sağlayacak insanlarla kurduğunuz iletişim ile alakalıdır. Tabi iletişim her ne kadar basit gibi dursa da aslında iletişim kurmak ciddi anlamda zordur hatta doğru kişilerle doğru ve akılda kalıcı bir iletişim kurmak daha da zordur.

Hangisi daha önemli Yetenek mi ? İletişim mi ?

Aslında bu noktada ikisi birbirinden ayrılmaz bir bağ ile bağlıdır. Birini çektiğiniz anda işler ilerleyemeyecek kadar zorlaşır ve elinde sonunda tıkanır. Burada artık öne çıkan kavram ne kadar yetenekli olduğunu yada ne kadar çok kişiyi tanıdığınız değil en doğru yetenek ve en güçlü iletişime birlikte sahip olmanızdan geçmektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir