Fotoğraf Makinenizde Battery Grip Kullanmanın Faydaları

Fotoğraf Makinenizde Battery Grip Kullanmanın Faydaları

Battery grip nedir ? Battery grip ne işe yarar ? Battery grip üzerine bir yazı.

1. Ergonomi sağlar

Özellikle büyük ve ağır lensler ile çalışıyorsanız battery grip ergonomik açıdan bir denge sağlar ve çektiğiniz fotoğraflar daha iyi sonuçlar verir. Ayrıca dikey çekim yaparken bile hala bir çok çekim seçeneğine üzerindeki ek tuşlar sayesinde ulaşabilirsiniz.

2. Pil ömrü

Uzun süreli çekim yapma gibi bir planınız varsa ve sürekli olarak batarya tak çıkar yapmak gibi bir seçeneğiniz yoksa battery grip bu konuda çok yardımcı bir unsurdur.

3. Daha kolay bir çekim

Fotoğraf makinenizin tutuşunu iyileştirdiği ve daha hareketsiz fotoğraf çekmeyi sağladığı için çektiğiniz fotoğraflardaki görüntü kalitesi oldukça yükselir. Sallanma oranları fazlasıyla düşer.

4. Kolay pil değişimi

Aşırı yoğun çalışıyorsanız ve sürekli olarak tripodu söküp takmakla uğraşmak istemiyorsanız battery grip ergonomisinden dolayı pilleri hızlıca takıp çıkarmaya yarar bu sayede daha hızlı bir fotoğraf çekimi gerçekleştirebilirsiniz.

5. Profesyonellik

Bu tamamen sizin kararınıza kalmış ancak eğer bir battery grip ile çekim yapıyorsanız ve bunu müşterilerinize vurguluyorsanız daha profesyonel ve ciddi bir görünüm elde ettiğinizi söylemem gerek. Sırf bu yüzden iş alma şansınız olabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir