Fotoğraflarınızı Müşterilerinize Neden Asla RAW Dosya Olarak Vermemelisiniz ?

Fotoğraflarınızı Müşterilerinize Neden Asla RAW Dosya Olarak Vermemelisiniz ?

RAW dosya nedir ? Fotoğrafçılar müşterilerine RAW dosya vermeli midir ? Fotoğrafların RAW dosyalarını paylaşması üzerine bir yazı.

1. RAW dosyalar son ürün değildir

RAW fotoğraf dosyaları aslında henüz tamamlanmamış ve düzenlenmeyi bekleyen yüksek boyutta veri saklayan dosyalardır.

2. Müşterilerinizde yanlış bir izlenim oluşturabilir

Bu aslında müşterinize ham maddeyi vermek ve bununla bir ürün oluşturmak gibi olduğu için müşteriniz muhtemelen ne olduğunu anlamayacak ve son ürün sanacaktır. Tabi ki memnun kalmayacak.

3. RAW dosyaların özel ihtiyaçları

RAW dosyalar bir bilgisayarda yüklü olan görüntü açana media player yardımı ile açılması mümkün değildir. Özel programlara ihtiyaç duyarlar hatta programlar yeterli gelmeyince yeni bir bilgisayara ihtiyaç duyarlar.

4. İzinsiz düzenlemeye neden olur

Sizin yaratıcılığınız ile müşterinizin yaratıcılığı bir olmayacağı için sizin kontrolünüzde olmayan bir düzenleme ile karşı karşıya kalırsınız. Ortaya ne tür bir ürün çıkacağı belli olmadı için günün sonunca sizin adınız lekelenebilir.

5. Memnuniyetsiz müşteri

Müşteriler RAW dosyaları parasını ödedik hakkımız orjinal fotoğrafı nasıl alamayız gibi yaklaşımlar ile gelebilmektedirler. Ancak çoğu zaman RAW dosyayı elde ettiklerinde sonuçtan hiçte memnun kalmazlar. Bunlarda yeni sorunları doğurur.

6. Öncesi ve sonrası yapın

Müşterinize yinede vermek istiyorsanız RAW dosyaları en güzel çözüm muhtemelen öncesi ve sonrası fotoğraf düzenlemelerini göstermek ve aradaki farkın güzel bir şekilde vurgulanması olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir