Yapıcı Bir Eleştiriyi Nasıl Almalısın Yada Vermelisin

Yapıcı Bir Eleştiriyi Nasıl Almalısın Yada Vermelisin

Yapıcı eleştiri nasıl alınır ? Fotoğrafçılar nasıl eleştiri yapmalıdır ? Fotoğrafçılık ve eleştiri yapma üzerine bir yazı.

Yapıcı bir eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler

1. Kendi zevk ve beğenilerini işin dışında bırakmalısın. Çünkü senin için güzel olan üçüncü bir kişi için güzel olmayacaktır yada tam tersi. Bu nedenle işin teknik konularına yönelerek daha yapıcı eleştiriler yapabilirsin.

2. Yaptığın eleştirinin amacına dikkat etmelisin. Amacın gerçekten karşı tarafa ne anlatmak istiyor bunu doğru bir şekilde soru işareti kalmadan aktardığından emin olmalısın. Ucu açık bir eleştiri günün sonucunda yanlış anlaşılmaya çok müsait bir hal alır.

Yapıcı bir eleştiri alırken dikkat edilmesi gerekenler

1.Eleştiri aldığınız tüm herkes aynı bilgi ve birikime sahip değildir. Bunun sonucunda kime sorarsanız farklı cevaplar alacağınızı ve aldığınız cevapların çoğunun tatmin edici olmayacağına dikkat etmelisiniz. Ancak bazı eleştiriler belirli ortak noktalarda birikebilir örneğin ışık konusunda ortak bir cevap almak doğru bir ışık hakkında düşünmeniz için tetikleyici olabilir.

2.Kıskançlık çağından kaynaklı sizin çektiğiniz fotoğraflarla dertleri olan insanlara rastlama olasılığınız çok yüksektir ve sizi üzmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu nedenler bu tarz insanları amaçlarına ulaşmadan önce engellemeli ve önlerine geçmelisiniz.

3.Ne kadar eleştiri aldığınız önemli olmakla birlikte eğer aldığınız eleştirilerden ders çıkarmıyor ve hiç harekete geçmiyorsanız malesef boşa kürek çekiyorsunuz demektir. Yaptığınız çalışmaları düzenlemek için çaba göstermelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir