Fujifilm X100V Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Fujifilm X100V Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Son zamanlarda fotoğraf makinesi üreticileri nedense özellikle aynasız tarafında bir daha ürün çıkarmayacakmış yada modası geçecekmiş gibi sene içerisinde çok fazla model tanıtmaya başladılar. Bu şekilde model tanıtmaları şirket ortakları ve yeni olan her şeye aşık olanlar açısında çok güzel ancak biz gerçek kullanıcılar açısında pek memnun edici değil malesef. Özellikle Sony ve Fujifilm anlamsız bir yarışa girdiler ve sürekli olarak model tanıtıyorlar. Bu yarışın son modeli de Fujifilm X100V Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi.

Sürekli olarak yeni ürün yarışına giren firmalarda artık bazı özellikler ortak olmaya başladı. Bu nedenle sürekli yeni ürün çıkarıyorlar ancak içeride değişen hiç bir şey olmuyor değişen sadece model numaraları oluyor. Fujifilm X100V modeline baktığımızdada durum pek farklı değil malesef. Fujifilme sorsanız muhtemelen bir önceki modelinden farklı bir ürün olduğunu size söyleyecekler ancak aynı özellikte çıkardıkları bir başka modelden pek bir farkı yok malesef. Websitelerine bir filtre aracı yerleştirseler ve megapiksel yada işlemciyi seçenek olarak koysalar tıkladığımda model isimleri farklı olan ama özellikleri birebir aynı olan ürünler beni karşılayacak.

Her zaman dediğim gibi çok fazla model olması kullanıcı için seçenek değil kafa karıştırma aracıdır. Gerçekten hem kendi serisinde hem de diğer modellerden farkı olan bir kamera çıkmayacaksa boşuna bir reklam ve çekim harcaması yapılmamalı bunun yerine belki daha iyi teknolojilere yatırım yapılmalı daha iyi tasarımcılar tutulmalıdır.

Fujifilm X100V Dijital Aynasız Fotoğraf Makinesi Özellikleri

26.1 Megapiksel

ISO 160-12800

X-Trans CMOS 4 Sensör / 425 AF Noktası

X Processor İşlemci

11 FPS Seri Çekim

Geliştirilmiş Hibrit Vizör ( Optik ve Elektronik)

Dahili 4 Stop ND Filtre

4K 30FPS ve 1080P 120FPS Video Kaydı

F-Log Kayıt

Hareketli ve Dokunmatik LCD Ekran

EVF ile 350 Çekim / OVF ile 420 Çekim

Sıvı ve Toz Koruma (AR-X100 adaptör ve PRF-49 filtre ile kullanılması halinde)

Yeni Tasarlanan 23mm F2 Objektif ile Birlikte Satılıyor

Classic Negative ve Eterna Film Simülasyonları

478 Gram

USB Type-C Çıkış

Wi-Fi ve Bluetooth

Fiyat : 1399$ ( Genelde dolar karşılığı lira neyse Türkiye fiyatı onun üzerinden satılıyor)

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir