Çocuklarınızı Fotoğraf Çekmeye Nasıl Teşvik Edersiniz ?

Çocuklarınızı Fotoğraf Çekmeye Nasıl Teşvik Edersiniz ?

Çocuklarınızı fotoğraf çekmeye nasıl teşvik etmelisiniz ? Çocuklar nasıl fotoğrafçı olur ? Çocuklar ve fotoğrafçılık üzerine bir yazı.

1. Bir fotoğraf makinesi alın

Kendi fotoğraf makineniz olabilir ancak çocuğun kendi fotoğraf makinesinin olması her zaman daha dikkatli ve istekli olmasına yol açacaktır bu nedenle bir fotoğraf makinesi almalısınız.

2. Fotoğraflarınız takdir edin

Çocuklarınızın alabilecekleri en iyi geri bildirim ailesi ve arkadaşları olacağı için önce siz fotoğraflarını takdir edin ancak bu sayede güzel bir bağ oluşturabilirsiniz.

3. Kamera taşımaya teşvik edin

Çoğu zaman gördüğüm en yaygın olay ailelerin çocuklarının fotoğraf makinesini taşıması ve fotoğraf çekeceği zaman vermesi. Bu çok yanlış bir davranıştır çocuklarınızı fotoğraf makinesi kullanmaya teşvik etmek istiyorsanız kamera taşımaya ikna etmelisiniz.

4. Tekniklerinizi aktarın

Çocuklarınıza çok teknik olmadıkça basitleştirilmiş şekilde ve uygulamalı bir şekilde yavaş yavaş tekniklerinizi aktarın. Ancak o zaman yeni bir şeyler görmeye ve öğrenmeye başlayacaklar.

5. Hareketsiz objeler ile çalışın

Çocuklarınızın başarısız fotoğraflar çekip kolay sıkılmasını istemiyorsanız önce hareketsiz objeler ile başlamak öğrenme açısından daha faydalı olacaktır.

6. Renkleri kullanın

Çocuklar boyama gibi uygulamalar ile renklerle çok içli dışlı oldukları için fotoğrafları nasıl renklendirecekleri nasıl boyayacakları konusunda eğitmeye çalışın.

7. Baskı alın

Eğer çocuğunuzun harika bir gurur duygusu yaşamasını ve fotoğrafçılığa bağlanmasını istiyorsanız çektiği iyi fotoğrafların baskılarını alın ve onları güzel bir köşede sergileyin. Arkadaşlarına göstermek için bir sebebi olsun.

8. Pratik yaptırın

Devamlılık için çocuklarınıza sürekli olarak pratik yaptırmalı ve öğrenme için teşvik etmelisiniz. Yoksa kısa sürede telefon, bilgisayar gibi ögelere ilgileri hızlıca kayacaktır.

9. Profesyonel bir deneyim yaşatın

Eğer gerçekleştirebiliyorsanız çocuğunuza kendi fotoğraf makineniz yada başka kişiler ile profesyonel bir deneyim yaşatın bu sayede öğrenme ve merak isteklerini tetiklemiş olacaksınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir