Pahalı Lens Satın Almak Mantıklı mı ?

Pahalı Lens Satın Almak Mantıklı mı ?

Pahalı lens alınır mı ? Pahalı lensler neden tercih edilmelidir ? Lens satın alma kararı üzerine bir yazı.

1. Maksimum diyafram açıklığı

Çoğu giriş seviyesi lens genelde F5.6 gibi değerler ile gelir ve ilk başlarda yeterli gelseler bu zamanla yetersiz olacaktır. Pahalı lenslerde genelde bu minimum açıklık F2.8 gibi değerlerden aşağı doğru gitme eğilimindedir.

2. Sabit diyafram açıklığı

Özellikle zoom yapabilen lenslerde ucuz olanlarda diyafram açıklığı zoom yapıldıkça artmaktadır. f5.6 gibi değerlerden daha yükseklere çıkmaktadır. Ancak Yüksek fiyatlı lenslerde bu açıklık çoğu zaman sabit kalmaktadır.

3. Odak hızı

Yüksek kaliteli lensler hem daha hızlı çalışırlar hem de daha sessiz çalışırlar. Profesyonel çalışanların istediği iki özelliği de yerine getirirler.

4. Doğa koşullarına karşı dayanıklılık

Kit lensler kolay ve çabuk bozulma eğiliminde oldukları için genelde ucuz ve giriş seviyesinde fotoğraf makinesi ile birlikte verilirler. Ancak yüksek fiyatlı lenslerde hava ve su geçirmezlik sık rastlanan özelliklerdir buda tabi ki ömrünün bir hayli arttırmaktadır.

5. Keskinlik

İçerisinde kullanılan teknolojiden kaynaklı olarak sağladıkları keskinlik gözle görülebilir derecede iyi olduğu için profesyonel kullanım tercihlerindendir.

6. Renk sapmaları

Çoğu ucuz lenste gözle görülen bir problem olan renk sapmaları mevcuttur. Çeşitli programlar ile bunlar bir noktaya kadar giderilmektedirler ancak yeterli olmayabilir. Ancak yüksek fiyatlı lenslerde renk sapmaları olmakta ancak çok düşük seviyede oldukları için fark edilmesi oldukça güçtür.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir