Freelancer Bir Fotoğrafçı Olarak Öğrenmeniz Gerekenler

Freelancer Bir Fotoğrafçı Olarak Öğrenmeniz Gerekenler

Freelancer fotoğrafçı nasıl olunur ? Freelancer fotoğrafçı nedir ? Freelancer fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı.

1. Tek kişilik bir ordu değilsiniz

Tek başına çalışıyor olsanız bile eninde sonunda başkalarına ihtiyacınız olacak ve bu konuda desteğe ihtiyaç duyduğunuz zaman tek başına bir ordu gibi davranarak kurtulamazsınız.

2. Zaman yönetimi

Sabit bir işin götürdüğü şeylerden biri zaman yönetimini doğru yapamamak olmaktadır. İlk başlarda işler kolay olsa da biraz ilerlemeye ve karmaşık olmaya başladığında zaman yetmemeye başlayacak ve toparlaması daha zor bir hal alacak.

3. Yan gelip yatamazsınız

Serbest çalışmak yan gelip yatmak değildir. Her sabah erken kalkamalı güne erkenden başlamalı düzenli bir şekilde egzersiz yapmalı ve bunları düzenli bir hale getirmelisiniz.

4. Kendine vakit ayırma

Her ne kadar serbest çalışıyor ve bolca boş zaman buluyor olsanız da aslında iş içinde olduğunuz için bu zihnen bir dinlenme olmuyor. Bu nedenle gerçekten kendinizi işten tamamen kopmanızı sağlayacak bir dinlenme alanı yaratmaya yönlendirmelisiniz.

5. Öğrenme

Öğrenme açısından kendi işini yapanlar aç olmakla birlikte bazen yanlış konulara yönelerek hata yapabiliyorlar. Bu konuda öğrenme araçlarınızda değişiklikler yaparak farklı sonuçlar elde edebilirsiniz kitap okumak gibi.

6. Farklı insanlar ile iletişim kurma

Kendinizi ve işinizi geliştirmenin yollarından biri sizin gibi çalışan, düşünen insanlar ile iletişim halinde olmak ve birlikte çalışmak olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir