Fotoğrafçıların Websitesi Tasarlarken Yaptığı Hatalar

Fotoğrafçıların Websitesi Tasarlarken Yaptığı Hatalar

Websitesi nasıl tasarlanmalıdır ? Fotoğrafçılar websitelerinde nelere dikkat etmelidir ? Fotoğrafçılık ve websitesi düzenleme üzerine bir yazı.

1. Fotoğraf

En önemli özelliklerini en kötü şekilde yayınlamak. Çoğu fotoğrafçı aslında fotoğraf konusuna yada website konusuna o kadar az zaman ayırıyor ki en iyi fotoğraflarını öne çıkarması gerekirken en kötü fotoğrafları ile yayınlamayı tercih ediyor. Günün sonunda zaten önem vermedi sitesinden verim alamadığında suçu yine İnternete atmaktan da çekinmiyor. Bunları ben söylerken öyle şey yapılmaz demek kolay ama iş gerçeğe döndüğünde en sık yapılan websitesi hatalarından biri malesef budur.

2. Yanlış konumlandırma

Bir fotoğrafçı çok çeşitli işler yapabilir yada yer sınırlaması olmadığı için her yere gidebilir ancak çoğu müşterinin kendisine en yakın olan fotoğrafçı ile çalışmasının sebebi temelde ücrettir. Bu nedenle siz dünya çapında bir fotoğrafçı olsanız bile size gelen müşteri tüm dünyanın ücretine katlanmak istemiyor sadece kısa sürede doğru bir şekilde işinin tamamlanmasını istiyor bu nedenle websitenizde temel müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak alanları daha ön plana çıkartmak daha faydalı olacaktır.

3. Çok fazla saçmalık var

Websitesine bir giriyorsunuz her yer fotoğraflar yada videolar ile dolu, yüzlerce fotoğraf paylaşmış ayrıca yavaş ta açılıyorlar websitesinde vakit geçirmek bir süre sonra eziyet haline geliyor ve siteden çıkma oranları hızla artmaya başlıyor sıralamalar düşmeye başlıyor. Bu nedenle mümkün olan en basit tasarım ve en hafif site ile müşterilerinizin karşısına çıkmalısınız eğer böyle olmazsa kısa süre içinde müşterilerin için websiteniz itibarı zor toparlanacak bir alan olarak kalacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir