Fotoğraf Makinenizin Pilini Nasıl Korursunuz ?

Fotoğraf Makinenizin Pilini Nasıl Korursunuz ?

Fotoğraf makinenizin bataryasını nasıl korumalısınız ? Fotoğraf makinenizin ömrünü nasıl uzatırsınız ? Fotoğraf makineleri ve pilleri hakkında bir yazı.

1. Kablosuz bağlantı araçlarını kapatın

Bazen siz kapalı sansanız bile arka planda çalışmaya devam edebilirler bu nedenle ayarlardan gerçekten kapalı olup olmadığınız bluetooth, wifi, gps tüm hepsini tek tek kontrol edin.

2. Ekran parlaklığını azaltın

Telefonda yaptığımız bu davranış fotoğraf makinenizde de ciddi ölçüde işe yarayacaktır. Güneş altında çekim yapıyorsanız ve gerek olduğunu düşünüyorsanız vizör var onu neden kullanmıyorsun. Fotoğrafları kontrol etmeye bayılıyorsan da bir an önce doğru fotoğrafı zihninde çekmeye başlamalı ve zihninde kontrol etmelisin.

3. Otomatik sensör temizleme

Çoğu fotoğraf makinesinde otomatik olarak sensör temizleme açık gelmektedir ancak bunu sürekli olarak yaptırmak pilde yavaş yavaş bir pil bitirme durumuna dönüşmektedir. Benim tavsiyem işiniz bitipte kamerayı artık kaldırdığınız zaman yapmanız.

4. Manuel odaklamaya geçin

Eğer yeni başladıysanız ve ileride pil konusunda şikayet etmek istemiyorsanız bir an önce manuel kullanma moduna geçmelisiniz. Çünkü otomatik odak çok fazla pil tüketilmesine neden olmaktadır.

5. Görüntü sonrası izlemeyi kapatın

Fotoğrafı çekince kısa bir süre ekranda kalan o görüntü varsa her sn sizden fazladan pil gitmesine neden oluyor. Bu nedenle bu özelliği kapatmak çok yararlı olacaktır.

6. Uyku modu

Eğer çok sık uyku moduna fotoğraf makinanız girecek şekilde ayarlandıysa bu sürekli bir iş yükü ve beraberinde pil tüketimi anlamına gelmektedir. Bu nedenle fotoğraf makinenizi elinizle kapatmayı denemelisiniz.

7. Pil sağlığı

Eğer yeni bir makineniz varsa sıkıntı yok ama piller her doldur boşalt yaptığınızda yavaş yavaş öldükleri için ilerleyen zamanda eski pilinizi yedek kulübesine almak daha faydalı olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir