Gezilerinizde Erken Kalkmanın Fotoğraflarınıza Faydası

Gezilerinizde Erken Kalkmanın Fotoğraflarınıza Faydası

Fotoğraf gezileri nasıl planlanmalıdır ? Fotoğraflarınızda turistlerden nasıl kaçınırsınız ? Fotoğrafçılık ve erken kalkma üzerine bir yazı.

1. Herkesten farklı bir sonuç alırsınız

Özellikle çok ziyaret edilen bir alan gitmek gibi bir niyetiniz varsa kalabalık zamanlarda gittiğinizde çoğu zaman herkesin gördüğü manzaraları ve yapıları görürsünüz ancak erken saate gittiğinizde daha farklı açılar yakalama şansı elde edersiniz.

2. Çok daha az turist

Gittiğiniz bölgeler özellikle turist akınına uğradığı için aşırı kalabalık oluyor ve bir noktada birilerinin keyfini beklemek yada yaptıkları saçma davranışları görmek cidden sinir bozucu olabilir. Ancak erken gittiğiniz zaman yerliler genelde sizi karşılıyor ve olduğunuz ortam ile bir bağ kurma şansız veriyor.

3. Doğru ışığı yakalama şansı

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde günün en güzel ışık açılarını yakalama şansı elde edersiniz ve bu ışıklarla manzaranızı birleştirerek herkesten çok daha farklı ilgi uyandırıcı fotoğraflar çekebilirsiniz.

4. Beklenilmeyen fırsatlar

Daha farklı bir zamanda ve pek gidilmeyen bir zamanda gidildiği için farklı ve değişik belki de kimsenin şahit olmadığı fırsatları yakalama şansı elde edersiniz. Bu harika bir deneyim olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir