Yaratıcı Bir Fotoğraf Bloğu Oluşturmanın Yolları

Yaratıcı Bir Fotoğraf Bloğu Oluşturmanın Yolları

Fotoğraf bloğu nasıl oluşturulur ? Fotoğrafçılar blog oluştururken nelere dikkat etmelidir ? Fotoğrafçılık ve blog oluşturma üzerine bir yazı.

1. Liste oluşturmayı alışkanlık haline getirin

Bu sorun çoğu kişide mevcut bende yıllar önce bu sorundan kurtuldum. Aklınıza bir şey geldiğinde sonra hatırlarım deyipte eğer hemen not almıyorsanız malesef uçup gitmeye mahkumdur. Her aklınıza geleni not almalısınız ve bunları kullanmak için bir liste oluşturmalısınız.

2. Kendinize bazı hedefler koyun

Çok sık aynı şeyleri tekrarlamak bir noktadan sonra beyin tarafından rutin olarak kabul edilir ve zihinsel aktiviteleriniz yavaşlamaya başlar bunu kırmanın en kolay yolu da bu gün farklı bir teknikle fotoğraf çekeceğim yada farklı bir yöntem deneyeceğim demektir

3. Tekrarlamaktan kaçının

Bazı şeyler evet tekrarlanabilir ancak çok sık tekrar yapmaktan kaçınmalısınız. Yaptığınız tekrarlar arasında ciddi zaman olmalı yoksa sıkıcı ve ilgisiz hale getirirsiniz bloğunuzu.

4. Tek bir yönteme odaklanmak

Aslında at gözlüğü takmak gibidir dar bir penceren önünüzde olanları görmenizi sağlar ancak etrafta olup bitenlerden bihaber olursunuz. Bu yüzden yeni yöntemleri denemeli ve araştırma konusunda istekli olmalısınız.

5. Yeni yerler keşfedin

Gezmeye istekli ve hevesli olmalısınız. Gittiğiniz her mekanı iyice araştırmalı ve zihninizde buralarda neler yapılabileceği hakkında kurgular oluşturmalısınız.

6. İlhama hazırlıklı olun

İnsanların en büyük yaşadığı problem aslında devamlı yere bakarak yürümesidir ve kafalarını kaldırma alışkanlıklarının olmamasıdır. Bu nedenle yeni ve size ilham verecek olaylardan kendinizi soyutlamış olursunuz. Zaman zaman kafanızı kaldırdığınızda ne kadar farklıymış hissini eminim sizde tatmışsınızdır.

7. Eleştiriye açık olmamak

Eleştiri konusu çok ucuz açık bir konudur ancak bunları bir beyin süzgecinden geçirmek sizin işinizdir. Nelerin faydalı olacağını seçebilirsiniz bir noktadan sonra eleştiriler faydalı işler haline dönecektir.

8. Ne zaman geri adım atacağını bilmelisin

Bir konu hakkında gerçek anlamda bilgili olabilirsin yada denemeyi seviyor olabilirsin ancak zamanı geldiğinde istediğin sonuçları alamadıysan boşa kürek çekmeyi hemen bırakmalı ve başka konulara geçebilecek esnekliği göstermelisin yoksa yavaş yavaş malesef bloğunu kaybedersin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir