Yerel Pazar Fotoğrafları Nasıl Çekilir ?

Yerel Pazar Fotoğrafları Nasıl Çekilir ?

Yerel pazarları nasıl fotoğraflarsınız ? Daha önce hiç pazar fotoğrafçılığı yaptınız mı ? Yerel pazarlar ve fotoğrafçılık üzerine bir yazı.

1. Yüksek ISO

Pazarlar çoğu zaman gün ışığından yiyecekleri ve çalışanları korumak için büyük brandalar altında oldukları için gölge alanlar çok fazladır. Bu nedenle yüksek iso da çalışmanız çok daha mantıklı olacaktır.

2. Odaklama

Genelde pazarda ilginç yiyecekler veya objeler dikkat çekici olurlar bu nedenle doğru noktaya odaklanıp arka planı flu yapmak daha güzel bir görüntünün anahtarıdır.

3. Anı yakalama

Fotoğraf çekerken özellikle para, ürün değiş tokuşu yada sebzeleri sulama esnasında su atma çekimleri yapmak çok vurucu görüntüler oluştururlar.

4. Göz hizasından bakmayın

Fotoğraflarınızı çekerken yüksek ve alçak açılardan aynı kareleri çekmeye çalışın daha farklı fotoğraflar elde edeceksiniz.

5. Müşterileri çekin

Pazarın en eğlenceli kaynakları müşteriler olabilmektedirler. Özellikle bir pazarcının müşterilerini çekmek pazarcı gözünden bakmak çok faydalı olacaktır.

6. Geniş açı kullanın

Pazarlar genel olarak sokak aralarında yer aldıkları için geniş açı lensler kullanmak sizin için daha yararlı olacaktır. Bu sayede daha fazla görüntüyü yakalayabileceksiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir