Bir Fotoğrafçının Bahara Girmeden Önce Yapması Gereken 5 Temizlik Kuralı

Bir Fotoğrafçının Bahara Girmeden Önce Yapması Gereken 5 Temizlik Kuralı

Fotoğrafçılar ekipmanlarını nasıl temizlemeli ? Fotoğrafçıların ekipman bakımını nasıl yapmalı ? Fotoğrafçılık ve ekipman temizliği üzerine bir yazı.

Bir çok fotoğrafçı için en önemli zamanda tabi ki bahar ve yaz aylarıdır. İster düğün ister dış çekimler olsun. Artık insan daha fazla dışarıda zaman geçirmekte ve stüdyo gibi ortamlarda çok ta fazla bulunmamaktadırlar. Bu yüzden sizde daha fazla dışarıda zaman geçirmekte ve çalışmaktasınız.

1. Çalışma alanınızı düzeltin

Uzun ve boş geçen bir sezonun ardından yeni sezona hazır olmak için çalışma alanınızı düzeltin ve yeni eklemeler yaparak dahada büyütmeye hazır olun. Artık kullanmadığınız ihtiyacınız olmayan şeyleri bir an önce yok edin ve düzenli bir alana geçiş yapın.

2. Ekipmanlarınızı ihmal etmeyin

Sizin bu işi yapmanızda ki en önemli aracın ne olduğunu unutmayın. Hele ki uzun süre fotoğraf makineniz yattıysa kullanılmadıysa bu onları temizlemek için güzel bir fırsat olabilir. Bu yüzden ekipmanınızı temiz ve işler halde tutun. Artık ihtiyacınızın kalmadığı ürünler varsa buda onlardan kurtulmak için güzel bir şans

3. Portföyünüzü güncelleyin

Hala websitesi açmadıysanız bu işe daha hiç başlamamışsınız demektir. Hemen gidin bir websitesi açın. Eğer websitesi açtıysanız ve sitenizi güncel tutmuyorsanız o zaman daha bu işe hiç girmemişsiniz demektir. Portföyünüzü en az sezonluk bir şekilde en fazlada haftalık olarak güncellemeli ve güncel kalmalısınız.

4. Sağlık

Sağlık tabi ki her işin başında geliyor. Tüm yıl boyunca haraketsiz kalıp çalışmadan geçirip tam da işler açılırken hastalanmak veya olumsuz şeyler karşılaşmak pek de iyi olmaz. Bu yüzden sağlığınıza her zaman dikkat etmeli ve hazır bir şekilde işinizin başında olmalısınız

5. Akıl

Fotoğrafçılıkta var olmanın en büyük etkisi devamlı olarak kendinizi geliştirmeniz olacaktır. Sürekli olarak yeni yöntemler denemeli boş geçirdiğiniz zamanlar bu işi daha iyi nasıl geliştirebilirim diye çalışmalısınız. Yoksa bir noktadan sonra tekrara düşersiniz ve bu hem işinizi hem de zihin olarak sizi çok kötü bir biçimde etkileyecektir. Yavaş yavaş yok olmaya başlayacaksınızdır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir