Yeni Başlayanların Karşılaştığı Fotoğrafçılık Efsaneleri

Yeni Başlayanların Karşılaştığı Fotoğrafçılık Efsaneleri

Fotoğrafçılık hakkında bilinen yanlışlar nelerdir ? Fotoğrafçılıktaki efsaneler nelerdir ? Fotoğrafçılık ve yaratılan efsaneler hakkında bir yazı.

1. Hangi formatta çektiğin önemli değil

Dosya türü olarak karşınıza genelde iki format çıkacaktır RAW yada JPEG. Çoğu kişi sürekli JPEG çektiği için RAW formattan haberdar bile değildir. Özellikle RAW dosya kullanamayan insanlarla karşılaşırsanız sizi JPEG çekmeye yönlendirecekler ve hayatınızın hatasına sürükleyeceklerdir.

2. En iyi ekipman en iyi fotoğrafı çeker

En iyi ekipmanlar hayat kalitenizi yükseltir ancak en iyi fotoğrafı her zaman siz ve yaratıcılığınız el birliği verdiği zaman ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle ekipmana çok odaklanırsanız bazı şeyler yolunda olmayabilir mesela yaratıcılık.

3. Aydınlatmayı önemsememek

Fotoğraf teknolojileri yada telefon teknolojileri ne kadar gelişirse gelişsin değişmeyen en büyük unsur fotoğrafçılıkta aydınlatmadır. İster doğal ister yapay olsun ancak aydınlatma konusu her zaman iyi fotoğraf için var olacaktır.

4. Az değil defalarca fotoğraf çekmek

Fotoğrafçılığa yeni başladıysanız çevrenizde sürekli fotoğraf çekmenizi isteyecekler ancak bu sayede alışabileceğinizi söyleyecekler. Benim size tavsiyem bunu ilk gün yapın bir sonraki gün tek fotoğraf çekin. Ama çektiğiniz fotoğraf üstüne düşünülmüş tartışılmış bir fotoğraf olmalı çektim kaçtım tarzı değil.

5. Popüler olmak

Çevrenizde mutlaka yüksek takipçi sayısına sahip arkadaşlarınız veya takip ettiğiniz kişiler olacaktır. Bunlar hiç kimse için bir kriter yada iyi fotoğrafçı özelliği değildir. Az ve öz olup da dünyaca ünlü fotoğrafçı sayısı popüler olanlardan çok daha fazladır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir