Fotoğrafçı Olduğunuz Kadar İş Adamı Olmanın İpuçları

Fotoğrafçı Olduğunuz Kadar İş Adamı Olmanın İpuçları

Fotoğrafçılar nasıl iş adamı olur ? Fotoğrafçılar iş yaşamına nasıl adapte olmalıdır ? Fotoğrafçılık ve iş adamı olmak üzerine bir yazı.

1. Mali yönden yetenekli olmak

Her fotoğrafçı aslında en iyi ekipman ile çalışmak ister. Bazıları bu işe girerken güzel bir sermaye ile başlayabilirler ancak her önüne geleni almak profesyonel bir davranış değildir. Yatırımları çok akıllıca yapmak gerekir ve işinizi kurduktan birkaç ay sonra borçlar biriktiğinde yaptığınız harcamalar çok erken yapılmış harcamalar olursa bu çok uzun süreli bir iş olmayacağının sinyallerini vermeye başlamış demektir.

2. İyi laf yapan bir ağzınız olmalı

Öncelikle hayır demeyi öğrenmelisiniz. Yazarken en kolay yazıdır ancak uygulamadan bilinçaltında sürekli sizi engellemek isteyen bir mekanizma sürekli olur demek için tetikte bekleyecektir. Bu noktada anlaşmalar yaparken yetenekli değilseniz malesef ya uzun süreli olmayacak yada sizin kaybettiğiniz müşterinin kazandığı bir dengesizlik ortaya çıkacaktır.

3. Teklif hazırlamayı bilmek

Doğru ekipman yatırımı kadar size gelen müşterilerinizi nasıl kalıcı yapabileceğiniz de ortaya koyacak teklifler hazırlamayı öğrenmelisiniz. Bu konuda yardımlar alabilirsiniz. İllaki fotoğrafçılık tekliflerine bakmayın sizde profesyonel şirketlerden teklifler alın ve neleri doğru yapıyorlar bunları görmek için çaba gösterin.

4. Harika bir pazarlamacı olmak

Genelde bu işlere arkadaş ve akraba çevresi ile başlansa da çok iyi bir pazarlamacı değilseniz ve güzel müşteriler bağlayamazsanız malesef devamlılığı olan bir iş sahibi olamazsınız.

5. Webde yoksan gerçektede de yoksun

Artık yerel diye bir kavram kalmadı köşedeki bakkal amcada bir websitesi sahibi gerçek anlamda profesyonel olmak istiyorsan kaliteli bir websitesi sahibi olmak zorundasın başka yolu malesef yok

6. Akıllıca fiyatlandırma yapmayı bilmelisin

İyi bir fiyat vermek için standart fiyatlarla işe başlamış olabilirsin ama bu fiyatlarla öyle bir oynamalısın ki günün sonunda mutsuz olmadan ayrılmayı becerebilmelisin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir