Daha İyi Bir Freelancer Fotoğrafçı Olmak İçin İpuçları

Daha İyi Bir Freelancer Fotoğrafçı Olmak İçin İpuçları

Freelancer fotoğrafçı nasıl olunur ? Freelancer fotoğrafçı ne demektir ? Freelancer fotoğrafçı olma üzerine bir yazı.

1. Zaman kontrolü

Freelancer olarak çalışmanın en kötü yanlarından biri zaman takibi konusunda belirli kurallara bağlı kalmadığınız için işin bir anda düzensiz bir hal alması ve neyi ne zaman yapacağınızın belirsizliğinin müşterinize de yansıması. Bunun sonucunda müşteriler işi ne zaman yapacağını yada teslim edeceğini bilmedikleri biriyle çalışmak için can atmayacaklardır. Zamanınızı iyi yönetmeli ve geniş çerçevede bir plan program yapabiliyor olmalısınız.

2. İş teslimi

Çoğu zaman fiziksel bir teslimat yapmazsınız bu nedenle bir bulut servisine yükler ve gönderirsiniz. Bunun sonucunda kargo süreci aslında eksik veya yarım kalmış olur. Müşterilerinize özel programlar yardımıyla kullanışlı sunumlar yapmalısınız. Gerekirse video haline getirmeli ve kargolama sürecini daha güzel ve etkileyici hale getirmelisiniz. İşler fotoğraftan biraz daha dışarı taşabilir.

3. Kendi SWOT analizinizi iyi yapın

Zayıf veya güçlü yönleriniz için bir liste çıkarın ve kişisel hedefler koyarak tüm zayıf yönlerinizi ortadan kaldıracak şekilde çalışmalar yapın. Kısa bir süre içerisinde ne kadar çok değişikliğe sebep olduğunu göreceksiniz.

4. Kopyala yapıştır yapmayın

Çoğu fotoğrafçı belirli bir set hazırlar ve tüm işlerini bu yönde gerçekleştirir ancak müşteriler yaptığınız işleri görürler ve her müşteri temelde diğerinden farklı bir iş ortaya konulmasını ister bu nedenle işlerinizi tasarlarken daha esnek yapılı ve yeniliklere açık şekilde tasarlamanız daha faydalı olacaktır daha fazla mutlu müşteri kitleniz olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir