Yeni Bir Fotoğraf Makinesi Aldığınızda Yapmanız Gereken 10 Şey

Yeni Bir Fotoğraf Makinesi Aldığınızda Yapmanız Gereken 10 Şey

Yeni fotoğraf makinesi alındığında ne yapılmalıdır ? Yeni fotoğraf makinesi nasıl alınır ? Yeni fotoğraf makinesi almak üzerine bir yazı.

1. Diyoptri ayarı

Artık birçok fotoğraf makinesinde diyoptri harici bir ayar olarak geliyor bu nedenle diyoptri, fotoğraf makinesi bulanık çekiyor dememek için yapmanız gereken ayarlardandır.

2. Görüntü ayarları

Eski makinenizde belirlediğiniz ayarlar yeni ve daha fazla özelliği olan bir makinede görüntü farklılıkları olacağı için ayarlarınızı hemen değiştirmeyi ve farkların neler olduğunu karşılaştırmayı unutmayın.

3. Temizlik malzemeleri

Temizlik uzun ömürlü fotoğrafçılığın temel taşlarından biridir mevcut varsa onunla devam edin yoksa hemen bir tane almalısınız.

4. Batarya ve hafıza kartı almak

Yeni fotoğraf makinelerinin ihtiyaçları eski makinenizle ters düşebilir. Genellikle pil unutulmasa da hafıza kartı aynı şekilde yetecek olarak düşünülmektedir. Bu nedenle yeni fotoğraf makinesinde bu makine çalışmıyor yada çok yavaş gibi sorunlara neden olmaktadır.

5. Kişisel ayarlar

Eski makinenizde sık sık kullandığınız ayarların yerlerini iyi bilin ve yeni makinenize nasıl taşıyacağınızı iyi değerlendirin. Genelde çoğu tuşun yeri ya değişir yada kaldırılır. Bu nedenle bazı değişikliklere hazırlıklı olun.

6. Askı kayışı

Fotoğraf makinelerinin en çok gözardı edilen ve kutudan çıkan bir kayışla kullanılmasından kaynaklı rahatsızlıkların sebebi olan kayışların değiştirilmesi ve yerine yeni konforlu bir kayış alınması gerek diye düşünüyorum.

7. Çanta almak

Eski makineniz varsa yeni bir çanta almak gereksiz olabilir ancak birlikte kullanma gibi bir düşünceniz varsa eski çantanız küçük gelebilir göz önünde bulundurmanız listenize eklemeniz gereken bir seçenek.

8. Kullanım klavuzu okumak

Bir fotoğraf makinesi hakkında ne kadar bilgili olursanız olun küçük detaylar, bunu nasıl yapıcam gibi soruların cevapları çoğu zaman kullanım klavuzunun içinde yatmaktadır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi