Bir Fotoğrafçının Websitesi Nasıl Olmalıdır ?

Bir Fotoğrafçının Websitesi Nasıl Olmalıdır ?

Fotoğrafçılar nasıl websitesi kurmalı ? Fotoğrafçıların websitesinde neler olmalı ? Fotoğrafçılar ve websitesi oluşturma üzerine bir yazı.

1. Kendi yeteneğinizi öne çıkarın

En severek yaptığının en çok sevdiğiniz teknikleri ön plana çıkarın. Müşteriniz size geldiğinde ne yapıyor bu demesin.

2. Kategoriler arasında boğmayın

Çok farklı çeşitte fotoğraflar çekiyor olabilirsiniz ancak sitenize gelen müşterilerinizi olabilecek en az sayıdaki kategori ile karşılayın bu hem karmaşıklığı engeller hem de müşteriniz siteniz de kaybolmaz.

3. Kendinizi tanıtın

Mümkün olan en sade ve anlaşılır şekilde ama sadece bir metin değil kendi portreniz ile birlikte siteye hakkımda bölümünü eklemekten kaçınmayın. Her ne kadar az okunacak olsa da siz gerekli özeni göstermekten kaçınmayın

4. Siteye girenin kafasını karıştırmayın

Her yerden gelen bildirimler aşırı itici özelliktedirler. Ayrıca kategorisi olmayan fotoğraflar ile müşterinizi yormayın en anlaşılabilir portföyü hazırlamak için bazen aylarınızı harcamanız gerekebilir. Özen özen özen.

5. Fiyatlardan bahsetmemenizi tavsiye ederim

Çoğu siteye girdiğinizde fiyattan bahsetmez ve teklif için iletişime geçmenizi ister aslında kısıtlı zamanı olanlar için bu doğru bir davranış değildir çünkü müşterinin sonuç alma süresini uzatır. Bu noktada gerçekten ortaya koyduğunuz işlerle müşterinizi ikna edebilirseniz özel teklif vermelisiniz. İlk başlarda fiyat vererek işe başlamak daha doğru olacaktır.

6. Marka olmaya adım adım

Bir fotoğrafçı olarak kendinizi bir marka gibi en başından konumlandırmaya alışmalısınız. Merdiven altı bir işletme olmadığınızı gerçek bir marka olduğunuzu her fırsatta belli eden vurgulayıcı içerikler hazırlayın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi