Sony Alpha a7S III Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Sony Alpha a7S III Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Video konusuna odaklanmış bir çok kullanıcının gelecek seride ne gibi yenilikler olacak diye uzun süredir beklediği bir model görücüye çıktı. Sony Alpha a7S III tanıtıldı. Video çekim sektöründe özellikle Sony kullanıcıları oldukça fazlalar ve bu seri video konusunda Sony markasının diğer ürettiği serilerden daha fazla kullanıcının dikkatini çekmeyi başarıyor.

Ancak artık verdiği özellikleri incelediğimiz zaman dünyaları yerinden oynatacak büyük adımlar görmemeye alışmamız gerektiği rahatlıkla görülebiliyor. Gelen özellikler artık birbirinin tekrarı haline gelmeye başladı. Özellikle Sony Markası Alpha ve 7 isimleriyle o kadar aynı fotoğraf makineleri üretti ki ne zaman tek bir isim altında toplayacak çok merak ediyorum. Artık gelen ürünler heyecan yaratmak yerine kafa karıştırmaktan başka işe yaramamaya başladı. Bakalım Sony Alpha a7S III bizlere ne gibi özellikler sunuyor birlikte karar verelim.

Sony Alpha a7S III Öne Çıkan Özellikleri

12.1MP Exmor RS BSI CMOS Sensor ve BIONZ XR Görüntü İşlemcisi

ISO 80-102400 ( Genişletilmiş olarak ISO 40-409600 )

10FPS Seri Çekim

Sıkıştırılmamış Halde 1000 RAW Çekim Olanağı

Videoda 14 Stopa Kadar Dinamik Aralık Olanağı

UHD 4K 120p Video ve 10-Bit 4:2:2 Dahili Kayıt İmkanı

Çift CFexpress Kart Yuvası

5 Yönlü Görüntü Sabitleyici

Tek batarya ile 510 Fotoğraf ve 80 Dakika Video Çekme

Çıkış Fiyatı : 3500$

Başlıca özelliklerinden görüldüğü üzere sadece video çekmek isteyenler için bir fotoğraf makinesi ürettiği açıkça ortaya çıkıyor. Özellikle düşük megapiksel ve çift CFexpress kart slotuna yer vermiş olması güzel bir özellik. Bu sayede çok daha düşük ışık koşullarında zorlanmadan gürültü seviyesini düşük tutarak yüksek ISO`larda çekim yapılabilecek. Ancak istenilen fiyat biraz değil oldukça fazla olduğunu söylemem gerek. Rakiplere baktığımız zaman fiyat olarak daha alt seviye kalan ancak özellik olarak daha fazlasını verenler oldukça fazla sayıda piyasada rahatlıkla bulunabiliyorlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi