Bir Fotoğrafçı Yapıcı Olarak Nasıl Eleştirilebilir ?

Bir Fotoğrafçı Yapıcı Olarak Nasıl Eleştirilebilir ?

Fotoğrafçıları eleştirirken nelere dikkat etmeliyiz ? Yapıcı eleştiri nasıl olmalıdır ? Fotoğrafçılık ve yapılacak olan eleştiriler üzerine bir yazı.

1. Sadece olumsuz yönlerine odaklanmak

En çok yaptığımız şey olumsuz olan yanlış ışık yanlış pozisyon gibi şeylere odaklanarak geri bildirimde bulunmaktır. Bu durumda sadece olumsuzluklara odaklanmış olursunuz ve güzel ve keyifli olabilecek doğru işleri gözden kaçırmış olursunuz. Konudaki denge olumsuz gördüğün kadar olumlu gördüklerini de doğru olarak bildirmektir. Ancak o zaman yapıcı bir eleştiri ortaya çıkar ve karşıdakine gerçek anlamda faydası dokunabilir.

2. Anlamsız yorum yapmak

Bazıları sanki kendilerini bir zorunluluğun içindeymiş gibi görüyor ve baştan savıcı anlamsız yorumlar yapmayı tercih ediyor. Gerçek anlamda yapıcı yorum yapmak istiyorsanız anlamlı yorumlar oluşturmalısınız. Diğer türlü yaptığınız yorumu hem anlamayacaklar hem de yanlış anlayacaklar bu ileride sizinde itibarınıza neden olabilecektir.

3. Kısa yorum yapın

Makale yazar gibi yorum yapmak hem çok sıkıcı olur hemde karşıdakinin yapmak istediğinizi anlaması için çok daha fazla zamanına màl olur. Bu nedenle mümkün olan en kısa ve net açıklamalar ile yorumlarınız belirtmelisiniz. Daha sonrasına aldığınız cevaplar ve geri bildirimler ile ilerlemek daha güzel ve mantıklı olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi