Bir Fotoğrafçının Berbat Bir Websitesinin Olmasının Nedenleri

Bir Fotoğrafçının Berbat Bir Websitesinin Olmasının Nedenleri

Fotoğrafçılar neden kötü bir websitesine sahip olmamalıdır ? Fotoğrafçıların websitesi nasıl olmalıdır ? Fotoğrafçılık ve websitesi oluşturma üzerine bir yazı.

1. Mobil uyumlu değil

Mobil uyumluluk en önemli unsurların başında geliyor ve sadece uyumlu olmak yetmiyor kullanışlı bir tasarıma da sahip olmalı yoksa websiteniz mobilin krallığında görünmez olacaktır.

2. Saçma sesler

Çoğu büyük websitesinde çok sık rastladığım şeylerden biri bir anda müzik yada video seslerinin gelmeye başlaması ve websitesine daha girmemiş olan ben ne oluyor diye sağa sola bakmaya başlamış oluyorum. Hazırlıksız yakalanıyorsunuz ve işler daha hiçbir fikrinizin olmadığı bir sitede olumsuz bir izlenim ile karşılanıyorsunuz.

3. Güncel olmamak

Eğer sık ziyaret edilmek hedefinizse kusura bakmayın yılda bir defa siteye girip bir şeyleri değiştirmek kesinlikle fayda getirmeyecektir. Mümkün olan en sık şekilde güncel kalmalısınız.

4. Hakkınızda kısmı

Bu kısımda mümkün olan en çok şeyi yazmaya çalışırız ancak gözden kaçanlardan bir tanesi bu kısmı okumak için çok az zaman ayırılmasıdır. Sizler sayfalarca hakkımızda yazarken burayı okumak için otuz saniyeden daha fazla zaman ayırmayan ziyaretçileriniz olacak. Kısa ve öz bile yetersiz gelebilir.

5. Yanlış dilbilgisi

Herkes okullarda dil bilgisi konusunda eğitim alıyor ancak ilerleyen zamanlarda bunu uygulamak için o kadar az zaman harcıyorlar ki benim gibi saçma yazıları gören birinin çok canını sıkabiliyor. Anlamsız cümleler sonuçta da bir daha ziyaret etmek benim tercihlerim arasından çıkıyor.

6. Tarih öncesi bir tasarım

Bazı kişiler o kadar ucuza kaçıyor ve düzensiz yapıyorlar ki tasarımları site resmen taş devrinden kalmış gibi görünüyor. Bunun sonucunda her saat içerik bile yazsanız malesef çağa ayak uyduramadığınız için siz taş devrinde mamut avlamaya devam ediyorsunuz.

7. İletişim

Çoğu fotoğrafçının iletişim için bir mail adresi verdiğini görüyorum ancak verdikleri adresi kontrol eden sayısı o kadar az ki bunun bir anlamı kalmıyor. Sırf denemek için mail atıyorum ve hiçbir zaman cevap alamıyorum sonuç tamamen hüsran oluyor.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi