Manzara Fotoğrafçılığına Başlarken Yapılan 4 Yanlış

Manzara Fotoğrafçılığına Başlarken Yapılan 4 Yanlış

Manzara fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Manzara fotoğrafçılığı nedir ? Manzara fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Eğik ufuk çizgisi

Bu beni aşırı derecede sinir eden bir unsurdur ufuk çizgisinin yan bir şekilde çekilmesi bu nedenle devamlı olarak terazi yardımıyla dengeleme yapmaya çalışırım. Daha sonra düzenleme aşamasında bunu düzeltmek mümkün olsa da bu sefer fotoğrafınızın kırpılması gibi bir durum ile karşılaşıyorsunuz.

2. Otomatik moda bağımlı kalmak

Önünüzde kocaman bir manzara var ve bir yere kaçmıyor neden otomatik moddan çıkıp gerçekten bir fotoğraf makinesinin sınırlarını keşfetmiyorsunuz. Fotoğrafçılığı öğrenmek ve kameranızı tanımak için harika bir fırsat.

3. Tripod kullanmamak

Tripod kullanmak özellikle uzun pozlama yapmak istiyorsanız çok işinize yarayacaktır. Bu sayede titreşimlerin önüne geçebilecekseniz. Panoromik fotoğraf çekerken dik bir şekilde sabit bir açıdan fotoğraf çekmeniz daha kolay olacaktır.

4. Mavi ve altın saatleri öğrenmemek

Gündüz sert ışık altında fotoğraf çekilmez. Gelen ışıklardan dolayı renkler aşırı derecede ölmeye müsait olurlar ve fotoğraflarınız çok patlamaya müsait olur. Bu nedenle mavi ve altın saatleri öğrenmelisiniz ve bu saatler içerisinde fotoğraf çekmeye başlamalısınız. Daha yumuşak ve göze hoş gelen fotoğraflarınız olacak.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi