Profesyonel Fotoğrafçılar Hakkında Bilinen 5 Yanlış Bilgi

Profesyonel Fotoğrafçılar Hakkında Bilinen 5 Yanlış Bilgi

Profesyonel fotoğrafçılar kimlerdir ? Profesyonel fotoğrafçı nasıl olunur ? Profesyonel bir fotoğrafçı olma üzerine bir yazı.

1. Manuel modu sadece profesyoneller kullanır

Manuel mod herkes içindir çok eskiden böyle bir sorun olmadığı ve herkes manuel mod da kullandığı için o zamandan şimdiye kadar gelmiş bir yanlıştır. Özellikle yapılması gereken herkesi manuel mod kullanmaya teşvik etmek ve faydaları hakkında net ve akılda kalıcı bir şekilde bilgilendirmektir.

2. Profesyonel fotoğrafçılar en güzel görüntüleri yakalar

Aslında bu arka planda nelerin olduğunu bilmeyen kişilerden duyabileceğiniz bir yanlıştır. Profesyonel fotoğrafçılar iyi fotoğraf çeker ancak bunu yapmalarının sebebi yaratıcılıklarının yanı sıra buna gerçekten çaba gösteriyor olmalarıdır. Doğru fotoğraf için 3-4 gün çadır içinde beklemekten binlerce metre yükselikteki dağlara kışın tırmanmaya kadar sürekli bir çaba içerisindedirler.

3. Profesyonel fotoğrafçılar en pahalı ekipmanları kullanır

Benim gördüğüm çoğu harika çekilmiş fotoğrafın arkasındaki fotoğraf makineleri on binlerce değerindeki ekipmanlar ile değil gerçekten bir emek sonucu elde edilmişti. Elindeki ekipmanın en iyi kullanım olanağını bilen bir fotoğrafçı harikalar yaratmayı bilir.

4. Bir yere bağlı çalışan fotoğrafçılar profesyoneldir

Bu aslında Türkiye`de çok yanlış anlaşılmaktadır. Çünkü dünyanın bir çok noktasında çalışan fotoğrafçılar tek bir stüdyoya bağlı çalışmamaktadırlar. Serbest bir şekilde tutkularının peşinden giden insanlardır. Belirli firmalar ile daha fazla iş yapmaktadırlar.

5. Para meselesi

Profesyonel fotoğrafçıların çok ciddi paralar kazandığı konusu çok değişken olmakla birlikte diğer sektörlerden çok farklı değildir. Ancak tutkusunu gerçekleştiren birinin kazandığı para harcarken daha büyük görünmesine neden olabilir tabi ki.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi