Fotoğrafçılığa Başlarken Kaçınılması Gereken Hatalar

Fotoğrafçılığa Başlarken Kaçınılması Gereken Hatalar

Fotoğrafçılar başlarken nelere dikkat edilmelidir ? Fotoğrafçıların yaptığı hatalar nelerdir ? Fotoğrafçılar ve başlarken yaptıkları hatalar üzerine bir yazı.

1. Kamera kılavuzunu okumamak

Kameralar hakkında neredeyse her cevap internetten önce kılavuz içerisinde yer alır ve çoğu kılavuz kameraya özel olduğu için net bilgiler ile donatılmıştır. Eğer onları okursanız hiç bilmediğiniz gizli yönlerini keşfedebilirsiniz.

2. Ekipmanı suçlamayın

Ekipmandan önce kendinizin bir öz eleştirisini yapmalı ve nelerin eksik olduğu ile ilgili bir iste yapmalısınız eğer kendinizdeki eksiklikleri bulursanız kameraya atılacak pek fazla bir suç kalmayacaktır.

3. Online dersler alın

Fotoğrafçılığa başlamadan çok önce yaptığım ilk şey Youtube kanallarını sık sık takip etmek ve öğrenmeye değer bulduğum her kanaldan bir şeyler öğrenmekti. Bazen videoları tekrar izliyordum bazende yabancı kaynaklardan öğrenmeye çalışıyordum. Ancak sürekli bir eğitim halinde destek alıyordum.

4. Kendinizi diğer insanlarla kıyaslamayın

Sizden iyi yada kötü fotoğrafçılar olabilir ancak siz gri alanda kalmalısınız. Diğer insanlarla kıyaslamak egonuzun artmasına yada kötü hissetmenize neden olur. Bunun olmama şansı yok gibidir.

5. İletişim kurmamak

Fotoğrafçılığın özü fotoğraf çekmek olabilir ama eğer iletişim kurmuyorsanız etkileşime girmiyorsanız hiç kimsenin ilgisini çekmezsiniz. Sosyal medya dünyasında elinde sonunca iletişim kurmak zorunda kalacaksınız buna adapte olmanız gereklidir.

6. Sevdiğin türlerle ilgilenmemek

İşin özü ne olursa olsun seni motive eden bir tür olsun. Sevmediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Bunu kendinde bir zorunluluk olarak hissetmemelisin. Bu nedenle seni motive edecek ne varsa onu derinlerden şimdi dışarı çıkar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi