Profesyonel Fotoğrafçı Olmadan Dikkat Etmeniz Gereken 5 Unsur

Profesyonel Fotoğrafçı Olmadan Dikkat Etmeniz Gereken 5 Unsur

Profesyonel fotoğrafçı nasıl olunur ? Profesyonel fotoğrafçılar nelere dikkat etmelidir ? Profesyonel fotoğrafçılık üzerine bir yazı.

1. Gelecek birikimi

Amatörlük canınıza tak dediyse ve profesyonel olmaya adım atmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken hatta uzunca bir süredir yapıyor olmanız gereken profesyonel bir fotoğrafçı olduğunuz zaman elinizde sizi uzun bir süre götürebilecek bir kredinizin olması olacaktır. Bu sayede karar alırken yada kötü zamanlarda cebinizden yeme konusunda tereddüt etmeyeceksiniz. Bu malesef çoğu fotoğrafçıyı batıran dikkat edilmeyen bir unsurdur.

2. Uzun vadeli ekipman

Aldığınız ekipmanlar ömrünü tamamlamaya yakınsa, yeni ekipman alma konusunda tereddüt ediyorsanız konu ne olursa olsun sahip olduğunuz yada olacağınız ekipmanlar sizi çok uzun sürelere yarı yolda bırakmadan götürebilecek seviyede olmalıdır. Bu durumda malesef başlangıçta iyi para yatırmayı gerektirir idarelik ekipmana para harcarsanız bir sonraki sene yeni ekipman arayışına girersiniz.

3. Müşteri seçme

Amatörlükten profesyonelliğe geçiş aşamalarından bir tanesi de artık gelen her işe yaparım demekten ziyade müşterinizi sizin seçmeniz ve başınızı ağrıtmayacak kaliteli müşteriler ile birlikte iş yapmanız olacaktır.

4. Profesyonel davranmak

Bu aslında çocukluk evresi gibidir ve çocukluk evresinden ergenliği atlayıp bir yetişkin olduğunuz evredir. Arada sizin ergenlik kaprislerinizi çekecek insan sayısı çok azdı. Artık insanlar kapris çekecek kadar tahammül etmiyorlar. Bu nedenle gereken olgunlukları göstermek zorundasınız bunun en büyük dezavantajı malesef fark edemiyor olmanız.

5. Bütçe yönetimi

Cepte çalışırken para varsa harcamak kolaydır ancak profesyonel fotoğrafçılığın ve olgunluğun en temel göstergesi kuruşu kuruşuna hesap yapabilmektir. Bu sayede geleceği planlarken finansman konusuna odaklanmadan karar alabilirsiniz. Eğer bu alana yeterli önemi göstermezseniz batana kadar neler olup bittiğini anlayamazsınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi