Müşterilerinize RAW Dosyaları Neden Vermelisiniz ?

Müşterilerinize RAW Dosyaları Neden Vermelisiniz ?

RAW nedir ? RAW dosyalar müşteriye verilmeli midir ? Raw dosyaları paylaşma üzerine bir yazı.

Bir çok fotoğrafçı RAW yani işlenmemiş fotoğrafları müşteri istediği zaman köpek görmüş kedi gibi bir anda sinirleniyor sanki sövülmüş edasıyla karşılıklar veriyor ve hayatları bu dosyalara bağlıymış gibi korumaya çalışıyor. Bir kaç konu başlığı ile bu durumu inceleyelim.

1. Benim tarzım var diyenler

Çoğu fotoğrafçı fotoğrafları çektikten sonra hemen Photoshop`a sarılır ve bazıları bu konuda çok yeteneklidirler. Ancak fotoğrafçıların harika Photoshop biliyor olması mükemmel fotoğrafçı oldukları anlamına gelmez sadece iyi manipülasyon yaptıklarını gösterir. Bu nedenle çoğu fotoğrafçı ham dosyaları paylaşmazlar.

2. Görüntü kalitesi

Eğer çektiğiniz görüntüler ciddi düzenleme aşamalarından geçmeden müşterinize ulaştırılamıyorsa malesef harika bir fotoğrafçı değilsiniz ve bu fotoğrafçılığınızı geliştirmeniz için daha çok uğraşmanız anlamına gelmektedir.

3. Marka korkusu

Çoğu fotoğrafçı bilir ham fotoğraflar malesef gerçekten de güzel değiller ve müşteriye böyle bir fotoğraf vermek gerçek anlamda yanlış anlaşılmaya ve ne biçim kötü fotoğraflar çekiyorsun demeye müsait bir durumdur. Ancak bazı fotoğrafçılar fotoğraflarına güvenirler ve en kötü ihtimalle hem işlenmiş hem de işlenmemiş fotoğrafları müşterisine verir ve aradaki farkı müşterilerinin de görmesini isterler.

4. Müşteriyi mutlu etmek

Genelde müşteriler ham fotoğraf isteklerinin geri çevirilmesi ile ciddi anlamda sinirlenmekte ve yapılan tüm olumlu davranışları yıkma eylemine gitmektedirler. Bu nedenle biraz da hoşnutluğu sağlamak için en azından en iyi görünen fotoğrafları müşterilerinize sağlamalısınız.

5. Daha fazla para kazanmak

Eğer anlaşma yapmayı biliyorsanız kendinizi güzel bir güvence altına almışsınız demektir. Bu sayede müşterileriniz anlaşma dışında RAW fotoğraf isterlerse ek ücret talep edebilir ve işi daha kaliteli ve gelir getirici bir hale çevirebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi