Fotoğraf Makinesinde Elektronik Vizörün Faydaları ve Zararları

Fotoğraf Makinesinde Elektronik Vizörün Faydaları ve Zararları

Elektronik vizör faydalı mıdır ? Elektronik vizör ne işe yarar ? Elektronik vizör ve kullanılması üzerine bir yazı.

Elektronik vizörler ilk çıktıkları dönemde çok başarısız ve sorunlu bir özellikti. Çoğu kişi o zaman deneyimlediğinde ben bunu asla kullanmam işe yaramaz bir aynanın yerini tutamaz demiştir. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte tabi elektronik vizörlerde gelişti, yoksa firmalar fotoğraf makinesi satamazdı.

Elektronik vizörün faydaları

Histogram gösterir

Eğer histogram ile çalışmaya alışıksanız ve ne işe yaradığını biliyorsanız ek bir ayar yapmadan rahat bir şekilde histogram tam da gözünüzün önündedir.

Fotoğrafı canlı görme olanağı

Fotoğraf makinesinde karanlık ve aydınlık alanları net bir şekilde belirleyebilir fotoğrafınızın nasıl görüneceğini çekmeden önce görme fırsatı yakalarsınız.

ISO avantajı

ISO elektronik vizörde normalden daha yüksek olmakta bu sayede karanlıkta fotoğraf çekerken ne çektiğinizi net olarak görme şansınız olmaktadır.

Odak yardımcısı

Elektronik vizör ile ne kadar odak yaptığınızı ve teknik bir çok değeri rahat ve hızlı bir şekilde küçük bir ekrandan anlık görebilir ve çekimleri anında gerçekleştirebilirsiniz.

Vizörden kopmazsınız

Fotoğraf çekip nasıl çıkmış diye tekrar ekrana bakma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu sayede inceleme sürelerini bir hayli düşürür.

Elektronik Vizörün Zararları

Pil tüketimi

Elektronik vizörler sürekli olarak güç tükettikleri için güç tüketimi de birinci etmenlerden biridir. Bu nedenle pil konusunda dikkatli olmalısınız.

Gecikme

Eğer çok yüksek seviye bir elektronik vizör kullanmıyorsanız bir miktar gecikme olduğunu kabul etmek gerekir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi