Bir Kamera Lensinde Nasıl Tecrübe Kazanırsınız ?

Bir Kamera Lensinde Nasıl Tecrübe Kazanırsınız ?

Lenslerde nasıl usta olunur ? Lens nasıl kullanılır ? Lens kullanımı üzerine bir yazı.

1. Zaman ayırmak

Lens aldıktan sonra çoğu zaman fotoğraf makinesi birlikte olduğu için fotoğraf makinesine yönelmekte ve lensi öğrenmek için bir zaman harcanmamakta. Bu nedenle genelde çekim yapmaya çalışıldığı zaman basit gibi duran bir sistem bir anda karmaşık bir hal alabiliyor. Üzerinde hiç tuş olmasa bile lensi öğrenmek için onu tanımak için zaman ayırmalısınız.

2. Farklı odak noktaları

Lensleri tercih ederken genel olarak portre, manzara, makro gibi amaçlar ile tercih edilmektedirler. Ancak bir lensi tanımak ve fotoğrafçılıkta ustalaşmak istiyorsanız farklı konuları farklı lensler ile birleştirmeye alışmalısınız. Bu sayede aklınıza gelmeyen bazı lensler ile inanılmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

3. Teknik özellikler

Lenslerde bulunan teknik özellikleri iyi anladığınızdan emin olmalısınız. Ben çoğu zaman yakın planda fotoğraf çekmek isteyen kişilerin lensin yakınlık mesafesi hakkında bilgi sahibi olmadıkları için yeterli odak uzaklığını hesaplayamadığı ve bulanık işe yaramaz fotoğraflar çektiğini gördüm. Aynı şekilde diyafram gibi konuları anlamalı ve bakmadan rahat bir şekilde kullanabilir hale gelmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi