Egzersiz Fotoğrafı Çekerken İşinize Yarayabilecek İpuçları

Egzersiz Fotoğrafı Çekerken İşinize Yarayabilecek İpuçları

Egzersiz fotoğrafçılığı nedir ? Egzersiz fotoğrafı nasıl çekilir ? Egzersiz fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Spor salonu

Genelde çekimler spor salonlarında gerçekleştirildiği için içeride çok fazla insan bulmanız olası olacaktır günün hangi saati olduğu insan sayısında çok büyük bir değişiklik oluşturmuyor. Bu nedenle diğer kişilerin tedirgin olmaması için onlara bilgi vermeli ve çekiminizin kimin hakkında olduğundan bahsetmelisiniz.

2. Düşünceli davranmak

Fotoğraf salonunda sadece siz ve modeliniz yoksa diğer çalışan kişilerin alanlarına saygılı olun ve onları engellemediğinizden emin olun. Bu sayede daha kolay ve daha az tedirgin olursunuz.

3. Geniş açı kullanmamak

Geniş açı lensler ile çekim yaparsanız içerisi zaten kalabalık olacağı için ne kadar bokeh olsa bile bir karmaşa hakim olacaktır ve fotoğrafta konuya odaklanılması zorlaşacaktır. Bu nedenle daha dar bir açı ile çekimlerinizi gerçekleştirmelisiniz.

4. Flash kullanmak

Türkiye`deki çoğu salon dışarıdan ışık girmeyecek şekilde kapatıldığı için yanınızda flash götürmelisiniz. İçerisi yeterince ışık asla bile genelde karanlık bir tonda oldukları için yeterli ışık ortamda bulunmayacaktır.

5. Ter

Fotoğraflardaki gerçekçiliği yakalamak istiyorsanız modelinizin terlemesi ve bu anları çekmek daha güzel bir hava katacaktır. Bu duruma göre değişebilir ancak her zaman daha fazla getirisi olan ter olur.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi