Profesyonel Fotoğrafçı Olmanın 3 Unsuru

Profesyonel Fotoğrafçı Olmanın 3 Unsuru

Nasıl profesyonel fotoğrafçı olunur ? Profesyonel fotoğrafçı kimdir ? Profesyonel fotoğrafçı olma üzerine bir yazı.

1. Saygılı olmak

Profesyonel olmanın ilk adımı saygılı olmaktan gelir. Ne tür bir fotoğrafçı olduğunuzun saygılı olmayla alakası inanılmaz büyüktür. Ayrıca çoğumuz başkaları ile kendimizi kıyaslamaya bayılırız. Çoğumuz bunu bende çekerim ne var bunda, çok kolay gibi şeyleri duyar hatta ego bunun önüne geçer ve herkese tepeden bakmaya başlarsınız. Durum bu noktaya geldiyse artık yavaş yavaş ölme noktasına gelmişsiniz geçmiş olsun.

2. Bilgi paylaşmak

İnanılmaz bir bilgi paylaşma ortamında olmamıza rağmen artık herkes kendinizi bir fotoğrafın arkasına saklamayı ve sorulan sorulara kaçamak cevaplar vererek kendini gizleme yoluna gitmektedir. Ancak tüm herkes bunu yapmaya başladığında kısır bir döngü devreye girmekte ve çoğu kişi istemeye istemeye tıkandığı noktada kaynaklar araştırarak sonuçlara ulaşmaya çalışmaktadır. Ancak herkes bilgi saklama yoluna gittiğinde bir yöntem, teknik aradığınızda yeterli içerikle karşılaşmamaya başladığınızda iş işten geçmişte olabilir. Ne kadar paylaşacağınız size kalmakla birlikte bilgi paylaşmaktan korkmamak gerekmektedir.

3. Ücretsiz çalışma ve para kazanma arasındaki ilişki

Yeni başlayanlar için para kazanmak çok zor ve çaba gerektiren bir durumdur. Bunu sonucunda çoğu yeni başlayan ücretsiz çalışma yolunu seçmektedir. Ancak bu durum sonsuza kadar gitmeyeceği için bir noktada dur demeyi bilmeli ve bu geçişi doğru bir şekilde yönetmelisiniz. Sizi ücretsiz bir kaynak olan görenler hemen uzaklaşacaklardır kaybetmekten korkmayın siz siz olduğunuz sürece yenileri gelmeye devam edeceklerdir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi