Fotoğraf çekmeye gitmeden önce kontrol edilecekler

Fotoğraf çekmeye gitmeden önce kontrol edilecekler

Fotoğraf çekmeye nasıl gidilir ? Fotoğraf çekiminde neler gerekir ? Fotoğraf çekmeye gitmeden önce hazırlık üzerine bir yazı.

1. Batarya

Bataryaların dolu olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bazı bataryalar durdukları yerde deşarj olabilmektedirler. Bu nedenle çoğu fotoğrafçı dolu olduğunu düşündüğü bataryadan çok kötü bir sürpriz ile karşılaşabilmektedir.

2. Hafıza kartlarını formatladınız mı

Hafıza kartınızı her çekimden sonra yedeklemeli ve ardından boşaltmalısınız. Yoksa çekime gittiğinizde silmek istemediğiniz fotoğraflar ile çekmek istediğiniz fotoğraflar ikilemi ile karşılaşmanız oldukça olası olacaktır.

3. Ayarlarınızı kontrol edin

Daha önceki çekimde değişen koşullardan dolayı bazı ayarlarınızı değiştirmiş olabilirsiniz. Eğer değiştirdiğiniz ayarlar varsa bunları mutlaka kontrol etmeli ve çekime gitmeden önce akşamdan hazırlamalısınız.

4. Temizlik kontrolü

Son çekiminizde gerçekten yapmamanız gereken ancak yaptığınız bir lens değiştirme olayı yaşanmış olabilir. Bunun sonucunda sensör toz almış olabilir. Eğer fotoğraf çekecekseniz düzeltmek oldukça kolay olsa da eğer video çekecekseniz malesef düzeltmeniz pek mümkün olamayacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi