Fotoğraf Makinesinin Odaklanmamasının Nedenleri

Fotoğraf Makinesinin Odaklanmamasının Nedenleri

Fotoğraf makinesi neden odaklanmaz ? Fotoğraf makinesinin odaklanamamasının nedenleri nelerdir ? Fotoğraf makinesi ve odaklama üzerine bir yazı.

1. Lensinizi kalibre etmelisiniz

Özellikle çok uzun zamandır aynı lensi kullanıyorsanız ve çok farklı şartlarla karşılaşıyorsa lensinizin kalibrasyonu bozulmuş olabilir bu nedenle ister kendiniz isterseniz profesyonel birinden kalibrasyon konusunda yardım almalısınız.

2. Sensörünüz kirli olabilir

Çok sık bir şekilde lens değiştiriyorsanız sürekli olarak sensöre fark etmeden çok küçük tozların girmesine neden oluyorsunuz demektir. Zamanla biriken tozlarda sensörün netleme performasına etki etmeye başlayacaktır.

3. Odaklama modunuz yanlış olabilir

Sürekli ve tek çekim gibi birkaç farklı odaklama modu bulunan bir fotoğraf makinesine sahip olabilirsiniz. Eğer böyle bir durumda sürekli odak yerine tek nokta odak seçiyorsanız kameranız tek bir noktaya odaklanacak ve odağı hareket etmeyecektir. Buna dikkat etmelisiniz.

4. Odak noktanız kaymış olabilir

Çoğu fotoğraf makinesi doğru noktaya odak yapmak için odak noktalarının yerini değiştirmeye izin verirler. Ancak bu noktalara hakim değilseniz siz fark etmeden odak noktaları yer değiştirmiş olabilir.

5. Çok karışık bir konuya odaklanmak

Özellikle dikkat dağıtıcı çok fazla nesne varsa kameranızın önünde kameranız doğru odağı bulmakta zorlanacak çoğu zamanda bulamayacaktır. Böyle durumlarda elle müdahale etme ihtiyacı duyabilirsiniz.

6. Ara bağlantılarınız kirlenmiş

Lensiniz ve kameranın iletişim kurması için gerekli olan pinler kirlenmiş olabilirler ve bu nedenle doğru iletişim kuramıyor olabilir. Pinlere zarar vermeden tozunu almak ve silmek faydalı olacaktır.

7. Yanlış ayar

Eğer fotoğraf çekme konusunda doğru ayar yapmayı bilmiyorsanız muhtemelen hangi konuya hangi açı ile yaklaşmanız gerektiğini bilmiyorsunuz böyle bir durumda da odaklanma problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi